ΑΘΗΝΑ
11:38
|
18.05.2024
Η συνάντηση των υφυπουργών Εξωτερικών Συρίας, Ιράν, Τουρκίας και Ρωσίας εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας για άμβλυνση των αντιθέσεων Δαμασκού-Άγκυρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκλήρωσαν σήμερα τη διήμερη συνάντησή τους στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι υφυπουργοί Εξωτερικών Συρίας, Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας σε μία προσπάθεια να προετοιμάσουν πιθανή τετραμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο μέλλον.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων TASS και το πρακτορείο ειδήσεων AP, επισημαίνεται πως οι τέσσερις υφυπουργοί είχαν μία «ειλικρινή και άμεση διαβούλευση» ενώ κατά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η τετραμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε με «διαφανή και σαφή τρόπο».

Κανένα εκ των δύο υπουργείων Εξωτερικών δεν επεκτάθηκε στην ατζέντα των διήμερων  συνομιλιών.

Από τη μεριά του ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Άιμαν Σούσαν που εκπροσώπησε τη χώρα του επέλεξε να ευχαριστήσει «τη Ρωσία και το Ιράν για την βοήθειά τους στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» δείχνοντας πως συνεχίζει να διατηρεί αποστάσεις από την Τουρκία την οποία κατηγορεί για κατοχή μέρους της Βόρειας Συρίας  έπειτα από τις διαδοχικές χερσαίες εισβολές του τουρκικού στρατού με πρόσχημα την προστασία της «ασφάλειας» των τουρκικών συνόρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα