ΑΘΗΝΑ
15:07
|
28.04.2024
«Πόσο χαζός μπορεί να είναι κάποιος;» αναρωτιέται σε ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απορημένος και ενοχλημένος ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για τσουνάμι, Άκης Τσελέντης, αναρωτιέται σε ανάρτησή του στο Facebook: «πόσο χαζός μπορεί να είναι κάποιος;». Αφορμή η εισαγγελική παρέμβαση που έγινε σε βάρος του μετά την ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook την Πρωταπριλιά, στην οποία «προέβλεψε» την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, την μετατροπή του Αιγαίου σε λιμνοθάλασσα και άρα τη δυνατότητα να πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητο! Επίσης, το ποστ αναφέρει τη χώρα Πινοκιστάν.

Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει μια τρύπα που διαπερνά τη Γη μέσω της οποίας θα αδειάσει το Αιγαίο και θα πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητα!, γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Τσελέντης.

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανάρτησης ο κ. Τσελέντης γράφει: «Ελπίζω να μην αληθεύει… “Διώκουν” εμένα για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Τον άνθρωπο που επανειλημμένα έχει διαψεύσει δημόσια εκτιμήσεις για δήθεν επερχόμενους καταστροφικούς σεισμούς από μερικούς συναδέλφους πχ 8,5R!! στο θαλάσσιο χώρο κοντά στη Κρήτη, 7R στη Θήβα πριν 1 χρόνο και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις με σκοπό να εφησυχάσω τους πολίτες. Ξεχνούν ότι κάποιοι μετά τις τραγικές εικόνες από τον σεισμό της Τουρκίας που έμπαιναν στα σπίτια μας από τα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι το πανικό του κόσμου, μίλαγαν για καταστροφικούς σεισμούς στην Ελλάδα για το 1 λεπτό δημοσιότητας στην TV…. Και πόσες φορές βγήκα δημόσια και το διέψευσα».

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζήτησε να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, το οποίο είναι ποινικό αδίκημα με βάση το αρ. 191 του Ποινικού Κώδικα! Δεν είναι βέβαια σαφές αν η αντίδραση του κ. Τσορμπατζόγλου εντάσσεται στο ίδιο κλίμα των αθώων ψεμάτων της Πρωταπριλιάς.

Αναλυτικά το αστείο του κ. Τσελέντη:

Ο τίτλος της ανάρτησης-απάντησης του κ. Τσελέντη παραπέμπει στον Άμλετ του Σαίξπηρ και τη γνωστή φράση: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα