ΑΘΗΝΑ
10:50
|
18.05.2024
Ζήτησε την παραίτηση του εισαγγελέα του Μανχάταν και έκανε λόγο για παρέμβαση της δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση μέχρι τον ορισμό της δίκης αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απαγγελία χθες 34 κατηγοριών εναντίον του σε σχέση με την εξαγορά πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, η επόμενη ημερομηνία ακρόασης από το δικαστήριο έχει οριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ πως είναι δυνατό κάτι τέτοιο στην Αμερική», δήλωσε λίγες ώρες αργότερα από το θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, καταγγέλλοντας επέμβαση της Δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ευελπιστεί να κερδίσει εκ νέου το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, καθώς προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Να σημειωθεί ότι σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, παρά τις κατηγορίες εναντίον του, περίπου 48% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Ρεπουμπλικανών δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι ο Τραμπ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματός τους -από 44% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 14-20 Μαρτίου.

«Το μόνο έγκλημα που έχω διαπράξει είναι να υπερασπιστώ άφοβα το έθνος μας από αυτούς που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Μαρ-α-Λάγκο και επανέλαβε τους ισχυρισμούς για νοθεία στις εκλογές του 2020, όταν έχασε από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Ζήτησε, επίσης, την παραίτηση του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ χαρακτηρίζοντάς τον «εγκληματία» ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του προέδρου του δικαστηρίου που του απήγγειλε κατηγορίες λέγοντας ότι ήταν προκατειλημμένος εναντίον του.

Θίγοντας το θέμα άλλων ποινικών ερευνών που αντιμετωπίζει, συμπεριλαμβανομένης μιας στη Τζόρτζια, όπου κατηγορείται για παρέμβαση στις εκλογές, ανέφερε ότι δεν έχει μετανιώσει για ένα τηλεφώνημα στο οποίο ζήτησε από αξιωματούχους της Πολιτείας Γεωργία να του βρουν επιπλέον ψήφους.

Ολοκλήρωσε, δε, την ομιλία του με μια συνολική επίθεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν. «Οι ΗΠΑ είναι ένα χάος, η οικονομία καταρρέει, ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου, η Ρωσία έχει ενωθεί με την Κίνα. Είναι δυνατόν να το πιστέψει κανείς; Η Σαουδική Αραβία έχει ενωθεί με το Ιράν», τόνισε προσθέτοντας «Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήμουν ο πρόεδρος σας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα