ΑΘΗΝΑ
07:19
|
03.05.2024
Ενώ η υπόθεση στην οποία κατηγορείται για 34 κακουργήματα μόλις άνοιξε στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είχε μια δικαστική νίκη στην Καλιφόρνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφετείο της Καλιφόρνιας αποφάσισε σήμερα ότι η πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς πρέπει να πληρώσει περίπου 122.000 δολάρια για τα δικαστικά έξοδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε.

Η Ντάνιελς, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Στέφανι Κλίφορντ, είπε ότι είχε σχέση με τον Τραμπ το 2006 και πληρώθηκε με 130.000 δολάρια ΗΠΑ ως μέρος μιας συμφωνίας εμπιστευτικότητας λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του ίδιου έτους, τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ.

Η Ντάνιελς μήνυσε τον Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση, αφότου εκείνος είπε ότι οι ισχυρισμοί της ότι απειλείτο για να σωπάσει ήταν «εξολοκλήρου απάτη». Ένας δικαστής έκρινε πως η μήνυση δεν ευσταθεί το 2018.

Την Τρίτη, ένας δικηγόρος του Τραμπ τόνισε ότι η Ντάνιελς πρέπει να πληρώσει τους δικηγόρους του πρώην προέδρου, καθώς «επένδυσαν εύλογα» πάνω από 183 ώρες για την έφεση της υπόθεσης. Εκτός από τις αμοιβές των 122.000 δολαρίων που το Δικαστήριο της Καλιφόρνια έκρινε ότι πρέπει να πληρώσει η Ντάνιελς, η πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών θα πρέπει να πληρώσει και άλλες 300.000 δολάρια για άλλα νομικά έξοδα. «Θα πάω φυλακή πριν πληρώσω δεκάρα», σχολίασε η Ντάνιελς.

Ο Τραμπ έγινε χθες ο πρώτος νυν ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που διώκεται ποινικά.

Εμφανιζόμενος σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, δήλωσε αθώος για ένα κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 34 αδικήματα σχετιζόμενα με παραποίηση λογιστικών αρχείων σχετιζόμενων με τη φερόμενη απόπειρά του να αποσιωπήσει εξωσυζυγικές σχέσεις με την Ντάνιελς και το μοντέλο του Playboy, Κάρεν Μακντούγκαλ.

Ενώ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να θεωρηθούν πλημμελήματα, οι κατηγορίες αναβαθμίστηκαν σε κακουργήματα, καθώς οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να είχε «σκοπό να αποκρύψει ένα άλλο υποκείμενο έγκλημα»

«Το μόνο έγκλημα που έχω διαπράξει είναι να υπερασπιστώ άφοβα τη χώρα μας ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να την καταστρέψουν», δήλωσε σχετικά ο Τραμπ ενώπιον των οπαδών του στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Παράλληλα, σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, παρά τις κατηγορίες εναντίον του, περίπου 48% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Ρεπουμπλικανών δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι ο Τραμπ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματός τους -από 44% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 14-20 Μαρτίου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα