ΑΘΗΝΑ
14:41
|
04.05.2024
Οι δύο χώρες θα ξανανοίξουν τις πρεσβείες τους εντός της δίμηνης προθεσμίας που ορίζεται στη συμφωνία με τη διαμεσολάβηση της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκαν στο Πεκίνο στην πρώτη επίσημη συνάντηση των κορυφαίων διπλωματών των δύο χωρών εδώ και επτά χρόνια.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Σαουδικής Αραβίας Al Ekhbariya δημοσίευσε σύντομο υλικό από τη συνάντηση στο Twitter την Πέμπτη, όπου φαίνεται ο πρίγκιπας  Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν και ο Ιρανός ομόλογός του, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, να σφίγγουν τα χέρια και να χαμογελούν μπροστά σε έναν παραδοσιακό κινεζικό πίνακα καθώς και τις σημαίες από τις αντίστοιχες χώρες τους.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε μια αίθουσα συσκέψεων όπου κάθισαν σε φαρδιές πολυθρόνες και κουβέντιασαν.

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν τον Μάρτιο να αποκαταστήσουν τους δεσμούς και να ανοίξουν ξανά διπλωματικές αποστολές εντός δύο μηνών μετά από ένα ρήγμα πολλών ετών που αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή του Κόλπου και βάθυνε τις συγκρούσεις από την Υεμένη έως τη Συρία.

Οι δύο χώρες θα ξανανοίξουν τις πρεσβείες τους εντός της δίμηνης προθεσμίας που ορίζεται σε συμφωνία που διευκόλυνε η Κίνα τον Μάρτιο, αναφέρεται σε κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι δύο χώρες σήμερα.

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσουν τον συντονισμό για να εξετάσουν τρόπους επέκτασης της συνεργασίας τους, συμπεριλαμβανομένης της επανάληψης των πτήσεων και των διμερών επισκέψεων, επιπροσθέτως της διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζες) για πολίτες, προσθέτουν στην δήλωσή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα