ΑΘΗΝΑ
13:15
|
03.05.2024
Ανακοίνωση για τα επιτόκια των στεγαστικών χαρακτηρίζει τον Σταϊκούρα «ικέτη», που παρακαλά τις τράπεζες για το αυτονόητο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μπροστά στους υπουργούς ικέτες, που παρακαλούν τις τράπεζες για να γίνει το αυτονόητο, να προστατευτούν δηλαδή οι δανειολήπτες με κυμαινόμενα επιτόκια, επαναλαμβάνουμε: Ήρθε η ώρα να ανατινάξουμε το Τραπεζικό Σύστημα», τονίζει το ΜέΡΑ25, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων για ενήμερος δανειολήπτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ας σκεφτούμε την εξής εικόνα: ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, γονυπετής, ικέτης μπροστά στα ΔΣ των Τραπεζών, παρακαλά να του κάνουν προεκλογικά τη χάρη να μειώσουν ελαφρώς την κερδοφορία τους.

Το αποτέλεσμα της ικεσίας; Δωδεκάμηνο πάγωμα των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο των ενήμερων οφειλετών.

Θα αναρωτιόταν κάποια/ος: «Μα καλά, δεν είναι ούτως ή άλλως προς το συμφέρον των τραπεζών να παγώσουν τα κυμαινόμενα επιτόκια στους ενήμερους δανειολήπτες, ώστε να μην καταστούν «κόκκινοι»; Εύλογη σκέψη μεν, χωρίς να έχει ληφθεί υπόψιν η αγορά πώλησης δανείων στα funds δε.

Ο κος Σταϊκούρας τώρα, όπως και ο προκάτοχός του στο ΥΠΟΙΚ κος Τσακαλώτος, έχουν θεσμοθετήσει ένα πλαίσιο ασυδοσίας των τραπεζών, όπου όλα λειτουργούν υπέρ τους. Εξ ου και ο Υπουργός πάει ως ικέτης, εξ ου και το πάγωμα είναι προσωρινό.

Εμείς, μπροστά στους Υπουργούς ικέτες, που παρακαλούν τις τράπεζες για να γίνει το αυτονόητο, να προστατευτούν δηλαδή οι δανειολήπτες με κυμαινόμενα επιτόκια, επαναλαμβάνουμε: Ήρθε η ώρα να ανατινάξουμε το Τραπεζικό Σύστημα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα