ΑΘΗΝΑ
19:40
|
18.05.2024
Στη Βουλή το Μνημόνιο Συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Οργανισμού Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ουσία του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με του Οργανισμού Επικοινωνίας και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ είναι ότι παραδίδεται στη λυκοσυμμαχία ένα κρίσιμο δίκτυο ροής πληροφοριών για τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση για την κύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Οργανισμού Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ όσον αφορά στη συνεργασία σε δραστηριότητες συσκέψεων, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Παφίλης «το ΝΑΤΟ με βάση τα σχέδιά του θα κάνει κουμάντο και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», ενώ κατήγγειλε ότι «την ώρα που η κυβέρνηση “σφυρίζει αδιάφορα”, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έχει δηλώσει ότι οι εξοπλισμοί υπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα ότι η αναβάθμιση των ελληνικών F16 υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και τη σταθεροποίηση του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ «την ώρα που το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για σύγκρουση, με την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η ΝΔ, παραδόθηκαν όλες οι στρατιωτικές υποδομές και τώρα παραδίδονται και οι πολιτικές υποδομές στο οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού».

«Ο ελληνικός λαός δεν θα χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα των ΗΠΑ», είπε ολοκληρώνοντας ο Θ. Παφίλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα