ΑΘΗΝΑ
19:43
|
04.05.2024
Οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο, ως ο κύριος ένοχος της έντασης στην περιοχή, υποστηρίζει αναλυτής από την Πιονγιάνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με τη Νότια Κορέα έχουν μετατρέψει την κορεατική χερσόνησο σε μια τεράστια «πυριτιδαποθήκη» που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, δήλωσε αναλυτής διεθνούς ασφάλειας σε άρθρο που δημοσίευσε το το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Όπως αναγνωρίζεται ομόφωνα από τη διεθνή κοινότητα, οι ξέφρενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και των υποτελών δυνάμεών τους, έχουν μετατρέψει την κορεατική χερσόνησο σε μια τεράστια πυριτιδαποθήκη που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε πεδίο βολής αποκλειστικά για τους ιμπεριαλιστές επιτιθέμενους των ΗΠΑ και σε παγκόσμια πασαρέλα στρατηγικών όπλων», τόνισε ο Τσόε Τζου Χιόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικές ασκήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις «υποτελείς δυνάμεις» τους συνεχίζονται «όλο το χρόνο, και καθημερινά» με την εμπλοκή χιλιάδων στρατιωτών συμμαχικών στρατευμάτων. «Πρόκειται για μια πρόβα πολέμου που δεν έχει προηγούμενο πουθενά στον πλανήτη, όσο αφορά στην κλίμακα και την έντασή της», τόνισε.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Ουάσιγκτον οδηγεί την κατάσταση «σε μια μη αναστρέψιμη καταστροφή, στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου. Οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν την αποκρουστική τους φύση ως ο κύριος ένοχος της κλιμάκωσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, ως μια οντότητα που μοιάζει με καρκίνωμα και απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια και την παγκόσμια ειρήνη μπροστά στα μάτια του κόσμου», πρόσθεσε ο αναλυτής.

«Οι στρατιωτικές προκλήσεις από τους πολεμοκάπηλους, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έχουν ξεπεράσει το όριο ανοχής και απαιτούν μια πιο σαφή στάση και ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα