ΑΘΗΝΑ
05:41
|
18.05.2024
Οι ΗΠΑ απέτρεψαν μία νέα καταδικαστική απόφαση κατά του Ισραήλ στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσχέδιο ανακοίνωσης με την οποία  θα καταδικάζονταν τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στο τέμενος αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ με ευθύνη της ισραηλινής αστυνομίας εμπόδισε να εγκριθεί απόψε κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οι ΗΠΑ.

Πολλά από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησαν την έκδοση ανακοίνωσης που να καταδικάζει το Ισραήλ για την εισβολή των αστυνομικών στο τέμενος αλ Άκσα με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις πολλών δεκάδων ατόμων.

Ορισμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απαίτησαν σε μία τέτοια ανακοίνωση να υπάρχει αναφορά και στην καταδίκη της ρίψης ρουκετών στο Ισραήλ από Λίβανο και Λωρίδα Γάζας. Ωστόσο και αυτή την προσπάθεια απέτρεψε το Ισραήλ (με τη βοήθεια των ΗΠΑ) επειδή θεώρησε πως σε τέτοια περίπτωση θα έμπαινε στην ίδια «ζυγαριά» με «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε ό,τι αφορά την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ στο Ισραήλ (για πολλοστή φορά…) αυτή έγινε με συντονισμό κινήσεων ανάμεσα στον Ισραηλινό πρέσβη στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός και το υπουργείο Άμυνας επέρριψε ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις με ρουκέτες από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ στη Χαμάς λέγοντας πως διαθέτει δυνάμεις στο λιβανέζικο έδαφος.  Προειδοποιήσαν δε με αντίποινα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέων επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι νέες απειλές Νετανιάχου

Απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προέβη σε νέες δηλώσεις σε σχέση με τις ρουκέτες από τον Λίβανο δηλώνοντας:

«Οι εχθροί μας θα ανακαλύψουν ότι σε στιγμές δοκιμασίας, οι πολίτες του Ισραήλ στέκονται ενωμένοι και ενωμένοι και υποστηρίζουν τις ενέργειες του στρατού και των άλλων δυνάμεων ασφαλείας για την προστασία της χώρας μας και των πολιτών της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα