ΑΘΗΝΑ
18:04
|
28.04.2024
Κεντρικά πρόσωπα στα μυστικά προγράμματα των βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία αποκάλυψε σήμερα ο Ρώσος Αντιστράτηγος Κιρίλοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ρόλο προσώπων, αξιωματούχων και εταιριών στο μυστικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων των ΗΠΑ και συμμάχων τους στην Ουκρανία έδωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ο Ρώσος αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ.

Υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε αξιωματούχους, πανεπιστημιακούς, ΜΚΟ, κρατικές και ιδιωτικές βιοτεχνολογικές εταιρίες που εμπλέκονταν στα μυστικά προγράμματα βιολογικών όπλων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, ο Στρατηγός Κιρίλοφ, έδωσε σήμερα νέα λίστα αλλά και «οικογενειακή φωτογραφία» με την πυραμίδα των στελεχών και πρώην αξιωματούχων που συμμετείχαν στα προγράμματα δεκάδων μυστικών εργαστηρίων της CIA και των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Μεταξύ της πυραμίδας των προσώπων που εμπλέκονται στα (έως πρότινος) μυστικά προγράμματα βιολογικών όπλων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Ουκρανία είναι:

Ο Έλιοτ Τζέκομπς Πέρλμαν (Eliot Jacobs Pearlman)  που είναι επικεφαλής του Διεθνούς Ιδρύματος  HIV/AIDS  και της ΜΚΟ, TB Institute, του Κιέβου, που εμπλεκόταν άμεσα στην ίδρυση των μυστικών εργαστηρίων και στην πραγματοποίηση έρευνας βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

  • Ο Γκρέγκορι Γκλας (Gregory Glass)  επίτιμος καθηγητής στο Ίδρυμα Παθογόνων μικροοργανισμών, Emerging Pathogens Institute, του πανεπιστημίου της Φλόριντα (Florida State University). Εμπλεκόταν στη μελέτη του παθογόνου «tularaemia» (σ.σ τουλαραιμία, μία ασθένεια των ζωών που οφείλεται στο μικρόβιο Πασταρέλα η τουλαρίνεια). Συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα UP-8 project με αιμορραγικούς ιούς (π.χ. Crimean-Congo haemorrhagic fever virus και hantavirus στην Ουκρανία).
  • Ο Αμερικανός μικροβιολόγος και Καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας, Andrew Pekosz που δουλεύει στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins Bloomberg. Πρωτοστατούσε στο πρόγραμμα UP-2 Project (αφορά την εφαρμογή γεω-πληροφοριακών συστημάτων, εξ αποστάσεως παρακολούθηση, εργαστηριακή διάγνωση για ανθρακα και τουλαραιμία.

Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν και Ουκρανοί, όπως:

  • Η Νατάλια Ροντίνα, γενική υποδιευθύντρια στο Περιφερειακό Εργαστήριο του Κιέβου του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, πρώην εργαζόμενη στην αμερικανική εταιρία Black & Veatch. Η Ροντίνα από το 2020 ήταν σύμβουλος του Διοικητή Ιατρικών Δυνάμεων για εργαστηριακές και άλλες διαγνωστικές δραστηριότητες.
  • Η Γελένα Νεστέροβα, διευθύντρια του ουκρανικού Ινστιτούτου Έρευνας Δημόσιας Υγείας, που συντόνιζε τις δραστηριότητες του Labyrinth Global Health μεταξύ ουκρανικών κυβερνητικών υπηρεσιών.

Ο Ρώσος αντιστράτηγος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλει τώρα η αμερικανική κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για να εντοπίσει και να απομακρύνει ακατάλληλο βιολογικό «υλικό» (όπλα..) από τις παράνομες δραστηριότητες του Πενταγώνου στην Ουκρανία. Βοηθό έχει σε αυτή την προσπάθεια το Ουκρανικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνολογίας Ουκρανίας (STCU), που διενεργεί εργασίες σε δύο μέτωπα: αφενός στη συλλογή δεδομένων από τον εντοπισμό προσωπικού και αφετέρου στον εντοπισμό νέων ειδικών σε όπλα μαζική καταστροφής και ανάπτυξης.

Congress rejects Biden's proposed cut to biosafety program - Roll Call

Οι ρωσικές αρχές αποκάλυψαν επίσης το σχέδιο των ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν από τις 24 ως 26 Απριλίου 2023 διαδικτυακή εκπαίδευση σε όσους έχουν υποβάλλει αιτήσεις για συμμετοχή ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ανάλογη συνεδρίαση και στη Βαρσοβία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα