ΑΘΗΝΑ
09:49
|
04.07.2024
Άγνωστοι γάζωσαν ΙΧ αυτοκίνητο εποίκων σκοτώνοντας δύο αδελφές περίπου 20 ετών. Αυξημένα μπλόκα του στρατού. Επιφυλακή στα σύνορα με Γάζα και Λίβανο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σε Λωρίδα Γάζας και νότιο Λίβανο με αφορμή την αναίμακτη ρίψη δεκάδων ρουκετών, σημειώθηκε φονική επίθεση σε ΙΧ εποίκων γυναικών στη βόρεια Κοιλάδα του Ιορδάνη, στην Εθνική Οδό 57 κοντά στον εποικισμό Χάμρα με αποτέλεσμα το θάνατο δύο κοριτσιών περίπου 20 ετών και τον σοβαρό τραυματισμό της 48χρονης μητέρας τους που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χάντασαχ Έϊν Κέρεμ.

Οι ισραηλινές αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη ή των δραστών που γάζωσαν το αυτοκίνητο των θυμάτων τους με πάνω από 20 σφαίρες και ο στρατός έστησε νέα οδοφράγματα και σημεία ελέγχου στην ευρύτερη περιοχή.

Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Η επίθεση προκάλεσε και την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που έκανε σαν να μην προηγήθηκε η βάρβαρη επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος αλ Άκσα που προκάλεσε τα αντίποινα με ρουκέτες.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση μεγάλου αριθμού πυραύλων κατά του Ισραήλ.

Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας, η οποία δυστυχώς έχει προκαλέσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών για την οποία εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη.

Ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο των θρησκευτικών εορτών, υπογραμμίζουμε  εκ νέου τη θέση της Ελλάδας για ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων.

Έρευνες και ετοιμότητα

Σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως έχει ξεκινήσει η διενέργεια έρευνας για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή ενώ ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ πολύ πριν από την επίθεση είχε δώσει εντολή αυξημένης ετοιμότητας στις ένοπλες δυνάμεις καλώντας τους εφέδρους αεράμυνας σε επιστράτευση.

Παράλληλα ο στρατός έχει απαγορεύσει την πρόσβαση των Παλαιστινίων από και προς τη Δυτική Όχθη από τις 5.00 το πρωί της Τετάρτης ως το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου.

Χαμάς: Φυσιολογική απάντηση στα εγκλήματα

Η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση Χαμάς σχολιάζοντας τη φονική επίθεση στη Χάμρα τη χαιρέτισε εκτιμώντας πως πρόκειται για «φυσική απάντηση στα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατοχής κατά του τεμένους αλ Άκσα και της βάρβαρης επίθεσης σε Λίβανο και Γάζα». Προειδοποίησε το Ισραήλ να μην συνεχίσει τα εγκλήματα στο τέμενος αλ Άκσα υποστηρίζοντας πως «ο ιερός τόπος θα παραμείνει αυστηρά ισλαμικός δίχως θέση για τις δυνάμεις κατοχής ή για ισραηλινή κυριότητα» του χώρου.

Ας σημειωθεί ότι η έκρηξη της βίας των ισραηλινών κατοχικών αρχών συνοδεύεται από επιθέσεις αγνώστων σε Ισραηλινούς στρατιώτες με αποτέλεσμα να έχουμε τουλάχιστον τρία κρούσματα από το περασμένο Σάββατο με τουλάχιστον πέντε τραυματίες στρατιώτες.

Παρά την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος αλ Άκσα στην αρχή της βδομάδας, δεκάδες χιλιάδες Μουσουλμάνοι προσκυνητές κατέκλυσαν το χώρο για τη μεσημεριανή προσευχή της Παρασκευής ξεπερνώντας (σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις) τα 130.000 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Κηφισό

Τέλος στη φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Αξιωματούχοι της Fed ανοιχτοί στην αύξηση επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα