ΑΘΗΝΑ
20:54
|
01.05.2024
Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε συμφωνία για τη χρηματοδότηση ενός πακιστανικού έργου φράγματος, αξίας άνω των 240 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε συμφωνία για τη χρηματοδότηση ενός πακιστανικού έργου φράγματος, αξίας άνω των 240 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το Middle East Monitor.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA), το έργο Mohmand Hydropower Dam στον ποταμό Swat στο βορειοδυτικό Πακιστάν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί μέσω ενός «ελαφρού αναπτυξιακού δανείου».

Χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας (SFD), το έργο φέρεται να στοχεύει στην ενίσχυση της παροχής ενέργειας και νερού για τη γεωργία και την καθημερινή κατανάλωση, την ενίσχυση της προστασίας από κινδύνους πλημμύρας, τη βοήθεια στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, την αύξηση της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την αποθήκευση περίπου 1,6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Ισλαμαμπάντ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SFD Σουλτάν Αμπντουλραχμάν αλ-Μαρσάντ και τον υφυπουργό του Υπουργείου Οικονομικών του Πακιστάν, Δρ Καζίμ Νιάζ, με τον Σαουδάραβα πρεσβευτή στο Πακιστάν Ναουάφ μπιν Σαΐντ αλ-Μάλκι επίσης.

Ο αλ-Μαρσάντ, σύμφωνα με το SPA, δήλωσε ότι «Αυτό το έργο είναι μια επέκταση της υποστήριξης που παρέχεται από την κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας μέσω του Ταμείου από την ίδρυσή του για τη χρηματοδότηση ζωτικών και οικονομικών έργων που στοχεύουν στην επίτευξη ανάπτυξης της αναπτυξιακής υποστήριξης.»

Η υπογραφή έρχεται αφότου η κατώτερη υπουργός Οικονομικών του Πακιστάν Άισα ΓΚάους Πάσα είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι το Ριάντ είχε διαβεβαιώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ότι θα παράσχει δάνειο 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισλαμαμπάντ σε μια προσπάθεια να το βοηθήσει να αποφύγει μια χρεοκοπία.

Στην χειρότερη οικονομική κρίση του Πακιστάν μέχρι σήμερα, η κίνηση φέρεται να επέτρεψε στο έθνος της Νότιας Ασίας να είναι ένα βήμα πιο κοντά στη διάσωση του ΔΝΤ που επιδιώκει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα