ΑΘΗΝΑ
12:06
|
18.05.2024
Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε συνομιλίες την Κυριακή με τον πολιτικό αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε συνομιλίες την Κυριακή με τον πολιτικό αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, εν μέσω έντασης στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναφέρει το Anadolu.

Η βία αυξήθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη αφού οι ισραηλινές δυνάμεις απομάκρυναν βίαια πιστούς την περασμένη εβδομάδα από το συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα.

Οι ισραηλινές επιδρομές στο τέμενος προκάλεσαν εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο, με τους Ισραηλινούς να απαντούν με βομβαρδισμούς από αέρα και πυροβολικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, ο Νασράλα και ο Χανίγιε συζήτησαν τις τελευταίες παλαιστινιακές εξελίξεις, «τα γεγονότα στο τέμενος Αλ Άκσα και την κλιμακούμενη αντίσταση στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας».

Οι συνομιλίες έθιξαν επίσης τις περιφερειακές πολιτικές εξελίξεις και «την ετοιμότητα του άξονα αντίστασης και συνεργασίας των κομμάτων του για την αντιμετώπιση όλων αυτών των γεγονότων και εξελίξεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο άξονας της αντίστασης είναι μια αντι-ισραηλινή συμμαχία σε όλη την περιοχή που αποτελείται από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του συριακού καθεστώτος, της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, μεταξύ άλλων.

Ο Χανίγιε έφτασε στον Λίβανο την Τετάρτη για μια επίσκεψη που συνέπεσε με την κλιμάκωση της βίας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα