ΑΘΗΝΑ
20:45
|
20.09.2024
Επίθεση σε πιστούς στον καθεδρικό ναό του Κάμενετς – Ποντόλσκι, από πλήθος με λάβαρα της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντίπαλοι της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποπειράθηκαν να καταλάβουν, χθες Κυριακή, τον καθεδρικό ναό στην πόλη Κάμενετς – Ποντόλσκι, κατήγγειλαν οι αρχές της Εκκλησίας, που βρίσκεται υπό διωγμό στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομία αδιαφόρησε στις εκκλήσεις της UOC να προστατέψει τους πιστούς, καθώς από το Σάββατο, σε λογαριασμούς στο Facebook, εμφανίστηκαν αναρτήσεις που καλούσαν σε εισβολή στον ναό.

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, δημοσίευσε στο κανάλι της στο Telegram βίντεο στο οποίο εμφανίζεται, ομάδα ανθρώπων με μια μαύρη και κόκκινη σημαία της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) να αποπειράται να εισβάλει στον καθεδρικό ναό και τους πιστούς να προσπαθούν να τους σταματήσουν.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο φακός συνέλαβε έναν από τους επιτιθέμενους να αποδίδει τον ναζιστικό χαιρετισμό μπροστά από τον ναό, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Οι αναγκαστικές κατασχέσεις εκκλησιών έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο στην Ουκρανία. Το Σάββατο, υποστηρικτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας που στηρίζονται από το καθεστώς του Κιέβου, εισέβαλαν και κατέλαβαν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στην πόλη Σεπέτοβκα. Κατά την είσοδό τους στο ναό, οι επιτιθέμενοι «απαίτησαν από τους πιστούς να σταματήσουν να προσεύχονται, άρχισαν να χειροκροτούν δυνατά και να φωνάζουν συνθήματα».

Σε ένα ακόμα περιστατικό, την περασμένη Τετάρτη, ομάδα έως και 50 ατόμων προσπάθησε  την Τετάρτη να καταλάβει έναν καθεδρικό ναό στην πόλη Λβίβ.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται ενώ συνεχίζεται η μαζική δίωξη από τις ουκρανικές αρχές κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η Μονή των Σπηλαίων του Κιέβου, της οποίας την εκκένωση απαιτούν οι αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Αναστάτωση σε πτήση της Scandinavian Airlines: Ποντίκι πετάχτηκε μέσα από γεύμα επιβάτη

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα