ΑΘΗΝΑ
17:03
|
07.05.2024
Η άρση του αποκλεισμού των επίσημων λογαριασμών του ρωσικού κράτους που αποφάσισε ο Μασκ, έχει κάνει τη Μόσχα να επανεξετάζει την απόφασή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετοί υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προτείνει να ξεμπλοκαριστεί η πρόσβαση στο Twitter, αφότου ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατάργησε τους περιορισμούς σε λογαριασμούς που συνδέονται με την κυβέρνηση της χώρας.

Ο Αντόν Γκορέλκιν, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την πολιτική πληροφόρησης, περιέγραψε την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, Ίλον Μασκ, ως «θαύμα». Σημείωσε ότι οι χρήστες είναι πλέον ελεύθεροι να διαβάζουν δημοσιεύσεις που δημοσιεύονται από το Κρεμλίνο, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, τις πρεσβείες της Ρωσίας στο εξωτερικό και άλλα κρατικά ιδρύματα.

Όσον αφορά τις νέες πολιτικές της πλατφόρμας, συνέχισε λέγοντας ότι είναι «η ώρα» να επανεξεταστεί η απαγόρευση του Twitter στη Ρωσία, όπου ο ιστότοπος έχει αποκλειστεί από την περασμένη άνοιξη.

«Εάν το κοινωνικό δίκτυο επιδιώκει ουδετερότητα, θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τον διάλογο μαζί του και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο της ρωσικής νομοθεσίας», έγραψε στο Telegram. Σύμφωνα με τον βουλευτή, το Twitter μπορεί και πάλι να γίνει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας Ρώσοι αξιωματούχοι θα μπορούν να εξηγήσουν την άποψη της Μόσχας για τις παγκόσμιες υποθέσεις στο δυτικό κοινό.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Μασκ δεν θα αλλάξει γνώμη λόγω πιέσεων από δυτικά μέσα ενημέρωσης, «που έχουν ήδη αρχίσει να αγανακτούν και να ισχυρίζονται ότι λαμβάνουν πολύ λίγα χρήματα από τις αρχές για να θεωρηθούν φιλοκυβερνητικά».

Η Εκατερίνα Μιζουλίνα, επικεφαλής του ρωσικού Συνδέσμου Ασφαλούς Διαδικτύου, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της για την κίνηση. Είπε ότι το Twitter άλλαξε τις πολιτικές του «σχετικά με τη διάδοση απαγορευμένου περιεχομένου» και εξάλειψε τη λογοκρισία εναντίον λογαριασμών που συνδέονται με το ρωσικό κράτος – μια κίνηση που είπε ότι είχε προκαλέσει αγανάκτηση στις ΗΠΑ.

«Η πλατφόρμα επιδεικνύει μια νέα προσέγγιση μετά την αγορά από τον Ίλον Μασκ. Πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αρχίσει να εργάζεται για την αναθεώρηση της απόφασης για περιορισμό των λειτουργιών της πλατφόρμας», είπε.

Ο Μασκ έχει ήδη αντιμετωπίσει επικρίσεις για την κίνησή του να άρει τους περιορισμούς σε λογαριασμούς που συνδέονται με τη Ρωσία. Την Κυριακή, απέρριψε εκκλήσεις που δέχτηκε να μπλοκάρει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας ότι «όλες οι ειδήσεις είναι σε κάποιο βαθμό προπαγάνδα. Αφήστε τους ανθρώπους να αποφασίσουν μόνοι τους».

Το Twitter επέβαλε περιορισμούς σε λογαριασμούς που συνδέονται με το ρωσικό κράτος τον Απρίλιο του 2022. Ισχυρίστηκε ότι «δεν θα ενίσχυε ούτε θα συνιστούσε κυβερνητικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε κράτη που περιορίζουν την πρόσβαση σε ελεύθερη πληροφόρηση και εμπλέκονται σε ένοπλες διακρατικές συγκρούσεις».

Το Twitter έχει απαγορευτεί στη Ρωσία από τον Μάρτιο του 2022, λόγω αυτού που η εθνική εποπτική αρχή μέσων ενημέρωσης, Roskomnadzor, περιέγραψε ως διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ο ΟΗΕ πιέζει το Ιράν για «συγκεκριμένη» συνεργασία στο ατομικό πρόγραμμα

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα