ΑΘΗΝΑ
23:49
|
03.05.2024
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, από το βήμα της Βουλής, τόνισε «είμαστε ταμένοι να εξαφανίσουμε το κόμμα Κασιδιάρη. Στην κάλπη όμως. Με δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, που συμπληρώνει τις διατάξεις σχετικά με τον έλεγχο από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου των προϋποθέσεων συμμετοχής των συνδυασμών στις εθνικές εκλογές. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα του δεν θα συνεργήσει στην ηρωποίηση του καταδικασμένου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

«Επιλέξατε να κλείσετε τη Βουλή σήμερα με μια τροπολογία που προσθέτει άλλη μια πληγή στο ήδη τραυματισμένο σώμα της Αστικής Δημοκρατίας του τόπου», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνέχισε: «Θέμα Αρχής για το ΜέΡΑ25 να μην επιτρέψουμε στην Εξουσία να αποφασίζει σε ποιους θα δώσει και από ποιους θα στερήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη:

Τη Χρυσή Αυγή, το Κόμμα Κασιδιάρη σήμερα, το επόμενο μόρφωμα που θα διεκδικήσει την ψήφο συμπολιτών μας που η κρίση τους έκανε να πέσουν στην παγίδα του τυφλού μίσους κάθε φασίζον κόμμα το ΜέΡΑ25 είμαστε ταμένοι να το εξαφανίσουμε.

Στην κάλπη όμως.

Με δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες που αυτά τα κόμματα θέλουν να μας στερήσουν βάζοντάς μας στον γύψο.

Αρχή του ΜέΡΑ25: Δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις την δημοκρατία για να την διασώσεις δήθεν, από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν.

Παρατήρηση για την συγκεκριμένη διάταξη για την «πραγματική ηγεσία».

Θυμάστε την ΕΠΕΝ, ένα κόμμα με «εικονικό» αρχηγό τον Χρύσανθο Δημητριάδη και «πραγματικό» τον Γεώργιο Παπαδόπουλο μέσα από την φυλακή;

Θυμάστε ποιος ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας της; Ναι, ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης.

Κε Βορίδη, μήπως η διάταξη αυτή περί «πραγματικής ηγεσίας», αυτός ο χειρισμός που τώρα εξελίσσεται σε φιάσκο, δεν ήταν παρά ένα Φροϋδικό Ολίσθημά σας;

Αυτή η τροπολογία είναι είτε τρόπος να ξεπλύνετε το ένοχο παρελθόν σας ή απλά μια κυνική επιστράτευση της συσσωρευμένης εμπειρίας σας για να αντλήσετε ψηφαλάκια από την δεξαμενή του χώρου στον οποίο κάποτε πρωταγωνιστούσατε.

Δεν έχει σημασία.

Είτε πρόκειται για φροϋδικό ολίσθημα, είτε για κυνική τακτική, το αίμα νερό δεν γίνεται.

Κυρίες και κύριοι της ΝΔ, ανεχτήκατε, εκθρέψατε και συμπεριλάβατε στους κόλπους σας τον ακροδεξιό εσμό και τολμήσατε να κατηγορήσετε την Αριστερά ότι κλείνουμε το μάτι στο κόμμα Κασιδιάρη.

Έτσι είστε όμως. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από έναν ΠΘ και τους υπουργούς του που αναπαράγουν στη δημόσια ζωή τον ρατσισμό χτίζοντας φράχτες α λα ΤΡΑΜΠ και αποκαλώντας λαθροεισβολείς τους κολασμένους της γης που με κίνδυνο της ζωής τους ψάχνουν στον ήλιο μοίρα.

Ως ΜέΡΑ25, δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα επιτύχει η απαγόρευσής σας. Ούτε όμως και στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί μια απαγόρευση να «φωτογραφίσει» αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση. Δεδομένου, μάλιστα, ότι είμαστε μέλη μιας ανιστόρητης Ευρωπαϊκής Ένωσης που, κάθε 23η Αυγούστου, τσουβαλιάζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, ξεχνώντας ότι χωρίς τους κομμουνιστές ο φασισμός θα είχε επικρατήσει από τον Ατλαντικό στα Ουράλια και πιο πέρα.

Η τροπολογία αυτή έρχεται να προστεθεί σε 7 ΠΛΗΓΕΣ που έχετε ήδη καταφέρει:
ΕΠΤΑ ΠΛΗΓΕΣ που κατέφερε η ΝΔ στην Ελληνική Δημοκρατία:

1. Νομοθετήσατε την ουσιαστική κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων, καταργώντας τα στην πράξη.

2. Σε μια περίοδο που η αστυνομία έδερνε για να δέρνει, την 17η Νοέμβρη 2020 στείλατε 100αδες αστυνομικούς να καταστρατηγήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα βουλευτών του ΜέΡΑ25 να περπατήσουμε στην Β. Σοφίας τιμώντας το Πολυτεχνείο.

3. Πλήξατε ανεπανόρθωτα την διάκριση των εξουσιών σηματοδοτώντας στους ανώτατους δικαστές αυτής της χώρας, ότι, αν βγάζουν αποφάσεις της αρεσκείας σας, μπορεί και να τους εξασφαλίσετε μια πολύ ωραία καρέκλα. Αυτό δεν κάνατε μετακομίζοντας εν ενεργεία Πρόεδρο του ΣτΕ στην Προεδρία της Δημοκρατίας;

4. Εξευτελίσατε κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν το ΣτΕ αγνοώντας τις αποφάσεις του για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού.

5. Ανεχτήκατε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος, έχοντας αναλάβει 100% την ευθύνη της ΕΥΠ, πιάστηκε στα πράσα να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους του, υπουργούς του, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφους.

6. Κι όταν η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή πήγε να ελέγξει τον κατεργάρη ΠΘ που νόμισε ότι η ΕΥΠ δημιουργήθηκε για να τον εξυπηρετεί, τολμήσατε να κινηθείτε εναντίον του Προέδρου της.

7. Και τώρα, λίγο πριν τις κάλπες, κλείνετε την Τετραετία της Ντροπής σας επιτρέποντας στον Αντιπρόεδρο της «Μητσοτάκης Α.Ε.», τον κ. Γεραπετρίτη, να κουρελιάζει ότι απέμεινε από την διάκριση των εξουσιών συναντώντας Αρεοπαγίτες την παραμονή της απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι να συζητήσουν; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του Ιστορικού του Μέλλοντος:

Πριν 4 χρόνια, αναλάβατε τα ινία μιας ΧΡΕΟ-ΔΟΥΛΟ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ, που μαζί οικοδομήσατε ελέω 4 Μνημονίων με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τι πετύχατε;

Βαθύνατε το Χρέος, κάνατε κανονικότητα την δουλικότητα και καταστήσατε την Ελλάδα παροικία-αποικία αρπακτικών ταμείων, επενδυτών που αγοράζουν αλλά δεν επενδύουν, επενδυτών που τους δίνετε τα λεφτά των πολιτών για να αγοράζουν και βέβαια του ΝΑΤΟ που απεργάζεται πολέμους που υπονομεύουν την ασφάλεια του λαού μας την ώρα που ενισχύουν και σταθεροποιούν εγκληματίες όπως ο Πούτιν, οι Αζόφ και το κακό συναπάντημα.

Αυτά εδώ στα πάτρια. Και στην Εσπερία; Στην ΕΕ ποια ήταν η συνεισφορά σας εσείς που το παίζετε ευρωπαϊστές;

Παρεμπιπτόντως, σε κανάλι από το οποίο το ΜέΡΑ25 είμαστε αποκλεισμένοι 4 χρόνια, τώρα καλή δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ΜέΡΑ25 λέγοντας αυτολεξεί πως «εμφανίζεται να είναι ένα κόμμα σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από μια Ευρωπαϊκή προοπτική».

Ενδιαφέρον:

Ποιο άλλο κόμμα εδώ μέσα έχετε 130 χιλιάδες μέλη-φίλοι με δικαίωμα ψήφου και θα ψηφίσουν τις επόμενες 2 εβδομάδες για τους υποψηφίους μας για τα Γρεβενά, την Ρόδο, την Β3 Αθηνών κλπ.;

Ποιο άλλο κόμμα εδώ μέσα έχει παραρτήματα στη Γερμανία που κατεβαίνει σε εθνικές και πολιτειακές εκλογές (Βρέμη τον επόμενο μήνα) ή στην Ιταλία, με το ίδιο όνομα ΜΕRA25;

Τι εστί Ευρώπη;

Πάντα υπήρχε η Ευρώπη του Μέτερνιχ κόντρα στην Ευρώπη των Φιλελλήνων.

Πάντα εδώ υπήρχαν δικοί μας που έσκουζαν βάστα-Μέτερνιχ ή βάστα-Γερούν κόντρα σε πατριώτες-διεθνιστές που κατανοούσαν την ευρωπαϊκή προοπτική ως αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης κόντρα στα διευθυντήρια και τις τρόικες.

Επί του πρακτέου:

Το 2019 εμείς κατεβήκαμε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ με την οποία θέσαμε το ζήτημα της Ευρωπαϊκής πολιτικής με σοβαρότητα!

Το 2020 ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και θριαμβολογούσε για το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ που συνιστά ταφόπλακα της ΕΕ, όπως λέγαμε κόντρα στα μνημονιακά κόμματα.

Ο ευρωπαϊσμός του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ συνθλίβει τους λαούς της Ευρώπης, αποδομεί ακόμα και τους θεσμούς της ΕΕ και κάνει την Ευρώπη να μένει πίσω τεχνολογικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, σε σχέση με την Κίνα και την ΗΠΑ, με χώρες όπως Μεξικό, Βραζιλία, Ινδία.

Μόνο η προσέγγιση του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 αποτελεί Πραγματική Ευρωπαϊκή Προοπτική.

Κλείνοντας, καθώς είμαστε στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες, έχει σημασία να σκεφτούμε νηφάλια το νόημα της λαϊκής εντολής, της λαϊκής βούλησης.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί δικαίωμα του να την αγνοήσει πηγαίνοντας σε δεύτερη Κυριακή όπου, με την καλπονοθευμένη Ενισχυμένη Αναλογική ελπίζει να βγει αυτοδύναμος κόντρα στη βούληση του 65%.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ να μην αγνοήσουμε, λέει, τη «λαϊκή βούληση» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος, γιατί θα συνθλιβούμε.

Ναι, ο άνθρωπος που ποδοπάτησε το 62% του «Όχι», τολμάει να απειλεί σήμερα όσους δήθεν θα «αγνοήσουν τη λαϊκή βούληση». Τι θέλει να κάνουμε; Να τον κάνουμε ξανά Πρωθυπουργό ώστε να:

ΜΗΝ καταργήσει τα αρπακτικά ταμεία

ΜΗΝ καταργήσει το Χρηματιστήριο Ενέργειας

ΜΗΝ επανεθνικοποιήσει τους σιδηρόδρομους & τους αυτοκινητόδρομους

ΜΗΝ καταργήσει τις, παρέα με τον Νετανιάχου, εξορύξεις

ΜΗΝ ανακτήσει εθνική κυριαρχία επί του Υπερταμείου, της ΑΑΔΕ ή στην Αλεξανδρούπολη-ορμητήριο του ΝΑΤΟ

ΜΗΝ συγκρουστεί με την Ολιγαρχία

Σοβαρολογείτε; Τόσο απελπισμένα θέλετε καρέκλες που μας λέτε ότι η ψήφος στο ΜέΡΑ25 δίνεται για να σχηματίσετε εσείς κυβέρνηση που στόχος της είναι να ΜΗΝ συγκρουστεί με την Ολιγαρχία και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας;

Νομίζετε σοβαρά ότι το ΜέΡΑ25 υπάρχουμε για να σας νομιμοποιήσουμε να ΜΗΝ κάνουμε, μαζί, εκείνα που πρέπει να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση, αλλά να ΜΗΝ τα κάνουμε με προοδευτικό πρόσημο;

Δεν υπάρχουμε για αυτό. Ανάχωμά σας, ανάχωμα του συστήματος, ανάχωμα της χρεοδουλοπαροικίας και της ολιγαρχίας, αποδείξαμε 4 χρόνια τώρα ότι δεν είμασταν και δεν θα γίνουμε. Φέραμε ξανά το ΟΧΙ στη Βουλή, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει να τιμάς την λαϊκή βούληση. Να λες αυτό που πιστεύεις και να πιστεύεις αυτό που λες, πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές.

Το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ θα επιστρέψουμε ισχυρότεροι στη Βουλή με ισχυρή λαϊκή εντολή να τερματίσουμε τη λεηλασία, δηλαδή να εμποδίσουμε κάθε συγκυβέρνηση με κορμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που σιγοντάρει τους ολιγάρχες είτε με προοδευτικό, είτε με σοσιαλδημοκρατικό είτε με νεοφιλελεύθερο μανδύα.

Αυτά για την 21η Μάη. Γιατί κατόπιν, από την επομένη, το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, έχοντας σεβαστεί άλλη μια φορά την λαϊκή εντολή, θα γίνουμε η βάση για την ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα