ΑΘΗΝΑ
16:29
|
19.04.2024
Η εκ νέου άνθηση του τουρισμού, μετά την κρίση της πανδημίας, ο βασικός λόγος λέει η κεντρική τράπεζα της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε, χθες Δευτέρα, μια αιφνιδιαστική άρση της απαγόρευσης καταθέσεων σε δολάρια σε τράπεζες, αντιστρέφοντας μια πολιτική που επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2021.

«Από αυτή τη στιγμή, τα χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά ιδρύματα θα δέχονται καταθέσεις μετρητών σε δολάρια ΗΠΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς», ανέφερε ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κούβας (BCC) που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην Επίσημη Εφημερίδα της χώρας.

Η κουβανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την απαγόρευση πριν από σχεδόν δύο χρόνια, λέγοντας τότε ότι η κίνηση αφείλονταν στις συνεχιζόμενες δυσκολίες που προκαλούνται από το διαρκές εμπάργκο των ΗΠΑ.

Η ανατροπή της πολιτικής έρχεται καθώς το νησί αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων τριών δεκαετιών, με τις αυξανόμενες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα να επιδεινώνονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, η Κούβα βλέπει επίσης τη ζωτικής σημασίας τουριστική βιομηχανία της να ανθεί, μετά από την κατάρρευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την κυβέρνηση να αναφέρει τον τουρισμό ως έναν από τους λόγους για την κίνησή της να επιτρέψει τις καταθέσεις σε δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Πετρέλαιο: Άλμα στα 90 δολάρια μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα