ΑΘΗΝΑ
01:06
|
03.05.2024
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Βρετανία είναι η χώρα με τα περισσότερα μέλη των ειδικών δυνάμεων (50) και ακολουθούν: Λετονία, Γαλλία, ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία είναι η χώρα που έχει αναπτύξει τον μεγαλύτερο αριθμό κομάντος στο ουκρανικό έδαφος αποκαλύπτουν οι διαρροές απόρρητων (ως πρότινος) εγγράφων του Πενταγώνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου ΒΒC.

Το ρεπορτάζ, επικαλούμενο έγγραφο με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2023, αναφέρει πως η Βρετανία είναι η χώρα με τα περισσότερα μέλη των ειδικών δυνάμεων (50) και ακολουθούν η Λετονία (17), η Γαλλία (με 15), έπονται οι ΗΠΑ (με 14) και ουραγός είναι η Ολλανδία (με μόλις ένα άτομο).

Στο έγγραφο δεν αναφέρεται πού ακριβώς έχουν αναπτυχθεί οι ξένες ειδικές δυνάμεις και σε κάθε περίπτωση δικαιώνει τις επανειλημμένες ανακοινώσεις Ρώσων αξιωματούχων πως απέναντί τους δεν έχουν μόνο τον ουκρανικό στρατό αλλά και το ΝΑΤΟ.

Πώς αντέδρασε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Η αντίδραση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας ήρθε λίγες ώρες μετά. Το υπουργείο σχολίασε τις αποκαλύψεις επιχειρώντας να αμφισβητήσει την ακρίβεια των έως πρότινος «απόρρητων» εγγράφων αναφέροντας στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Η ευρέως γνωστή διαρροή λεγόμενων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων πληροφόρησης δείχνει σοβαρό επίπεδο ανακρίβειας. Οι αναγνώστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην παίρνουν τοις μετρητοίς ισχυρισμούς που έχουν τη δυνατότητα για παραπληροφόρηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα