ΑΘΗΝΑ
03:38
|
26.04.2024
Συζητήθηκε εκτενώς η ενίσχυση των διμερών στρατηγικών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διμερείς σχέσεις, ενεργειακές και άλλες εξελίξεις στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και διεθνείς εξελίξεις συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι.

Αμέσως μετά, στις 15:30, πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών αμφοτέρων χωρών.

Σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών κατά τις διαβουλεύσεις συζητήθηκε εκτενώς η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών στρατηγικών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, η ενέργεια και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, συζήτησαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή, των σχέσεων ΕΕ και της Αιγύπτου καθώς και των σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας.

Μετά τις δηλώσεις που έκαναν σε διπλωματικούς συντάκτες, ο Σάμεχ Σούκρι, συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για συνάντηση εμ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα