ΑΘΗΝΑ
08:40
|
28.04.2024
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχει καλέσει και τον κ. Γεωργιάδη να δώσει ονόματα για την προεκλογική εκστρατεία Κασιδιάρη από τις φυλακές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν για τη διακίνηση και δημοσιοποίηση των δηλώσεων, παρεμβάσεων, κ.λπ. του κρατούμενου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, μεσολάβησαν δικηγόροι.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε από τον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέλος ή μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της επικράτειας, με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του κρατούμενου των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, κ. Κασιδιάρη που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήλθαν σε αυτά μέσω της συνδρομής του/της πληρεξουσίου δικηγόρου του.

Χθες το βράδυ ο κ. Βερβεσός, με παρέμβασή του στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra, κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να δώσει εξηγήσεις για τα όσα δήλωσε για τον καταδικασθέντα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ειδάλλως, ο ίδιος θα ζητήσει από τον ΔΣΑ να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες και να καλέσει τον κ. Γεωργιάδη ως μάρτυρα.

Υπεθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «δεν φταίει η κυβέρνηση που μπορούσε ένας κρατούμενος να έχει ήχο, να έχει εικόνα και να μιλάει μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους Έλληνες πολίτες, αλλά φταίει ένας δικηγόρος που έπαιρνε μαγνητικά ή άλλα μέσα οπτικοακουστικά και τα μετέδιδε στον ελληνικό λαό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα