ΑΘΗΝΑ
15:21
|
06.05.2024
Χαρακτήρισε ως «μη διασκεδαστική, αλλά επώδυνη» την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων του Twitter.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιδιοκτήτης του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μασκ, είπε ότι η λειτουργία του Twitter ήταν «αρκετά επίπονη» και την παρομοίασε με «ένα τρενάκι του τρόμου», σε μια συνέντευξη της τελευταίας στιγμής στο BBC.

Ο πολυδισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι θα πουλούσε την εταιρεία εάν έρθει το κατάλληλο άτομο. Ο Μασκ, αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια (40,29 δισ. ευρώ) τον Οκτώβριο.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά από τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο και την παρακολούθησαν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Στη συνομιλία με τον δημοσιογράφο του BBC, ο Μασκ υπερασπίστηκε τη διοικητική πορεία στην εταιρεία.

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που αγόρασε το Twitter, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι «η διαδικασία ήταν αρκετά επίπονη, δεν ήταν κάποιου είδους πάρτι», ενώ μιλώντας για το χρόνο του στο τιμόνι της εταιρείας μέχρι στιγμής, ο κ. Μασκ ανέφερε: «Δεν ήταν βαρετό. Ήταν σαν τρενάκι σε Λούνα Παρκ».

Ήταν «πραγματικά μια πολύ αγχωτική κατάσταση τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε, αλλά είπε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η αγορά της εταιρείας ήταν το σωστό. Τόνισε ότι τα πράγματα πάνε «λογικά καλά», δηλώνοντας ότι η χρήση του ιστότοπου έχει αυξηθεί και «ο ιστότοπος λειτουργεί».

Ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι «κάποιες φορές κοιμάμαι στο γραφείο», είπε, προσθέτοντας ότι έχει ένα σημείο σε έναν καναπέ σε μια βιβλιοθήκη «που δεν πηγαίνει κανείς».

Αναφερόμενος στα κατά καιρούς αμφιλεγόμενα tweets του είπε: «Πυροβόλησα τον εαυτό μου στο πόδι με tweets πολλές φορές; Ναι.»

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνω tweet μετά τις 3 το πρωί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να προστεθεί μια ετικέτα στον κύριο λογαριασμό του BBC στο Twitter που τον περιγράφει ως «κρατικά χρηματοδοτούμενο μέσο», ο Μασκ είπε: «Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι ενθουσιασμένο που χαρακτηρίζεται κρατικό μέσο ενημέρωσης».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία επικοινώνησε με τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον χαρακτηρισμό στον λογαριασμό @BBC για να επιλύσει το πρόβλημα «το συντομότερο δυνατό».

«Το BBC είναι, και ήταν πάντα, ανεξάρτητο. Χρηματοδοτούμαστε από το βρετανικό κοινό μέσω του τέλους άδειας», ανέφερε.

Συζητώντας τα οικονομικά του Twitter, ο Μασκ είπε ότι η εταιρεία τώρα «χονδρικά ξεπερνά τα προηγούμενα επίπεδα», καθώς οι περισσότεροι από τους διαφημιστές της έχουν επιστρέψει.

Είπε επίσης ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού από 8.000 εργαζομένους που είχε το Twitter την εποχή που αγόρασε την εταιρεία σε περίπου 1.500 ήταν μια καθόλου διασκεδαστική διαδικασία «αλλά επώδυνη».

Παραδέχτηκε ότι δεν απέλυσε όλους αυτοπροσώπως – λέγοντας: «Δεν είναι δυνατό να μιλήσεις με τόσους πολλούς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο».

Η αποχώρηση πολλών προγραμματιστών από τότε που ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία έχει εγείρει ανησυχίες για τη σταθερότητα της πλατφόρμας.

Ο Μασκ, επίσης, αναγνώρισε ορισμένα σφάλματα, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών στον ιστότοπο. Ωστόσο, είπε ότι οι διακοπές δεν έχουν γίνει για πολύ καιρό και ότι ο ιστότοπος αυτή τη στιγμή λειτουργούσε καλά.

Σχετικά με το ζήτημα των επαληθευμένων μπλε τικ στην πλατφόρμα, ο κ. Μασκ αποκάλυψε ότι θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Τρέφω πραγματικά πολύ σεβασμό για το BBC», πρόσθεσε ο Μασκ, δηλώνοντας ότι η συνέντευξη ήταν «μια καλή ευκαιρία να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις» και «να λάβουμε κάποια σχόλια για το τι θα έπρεπε να κάνουμε διαφορετικά».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, ή μάλλον, ο ηγέτης του (ο Μασκ είπε ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος του Twitter είναι στην πραγματικότητα ο Φλόκι, ο σκύλος του) αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων και αντέκρουσε τις κατηγορίες σχετικά με την υποτιθέμενη αύξηση της παραπληροφόρησης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τότε που ανέλαβε.

Ο Μασκ έχει εκτιμώμενη προσωπική περιουσία σχεδόν 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον πολυδισεκατομμυριούχο ως τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα