ΑΘΗΝΑ
11:26
|
03.05.2024
Σε περίπτωση επανεκλογής του θα είναι 86 ετών στο τέλος της δεύτερης θητείας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία του για να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο το 2024, προέβλεψε χθες Τρίτη ότι ο 80χρονος δημοκρατικός διάδοχός του στον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, δεν θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του, λόγω της «σωματικής» και «διανοητικής» κατάστασής του, υποσχόμενος ταυτόχρονα πως ο ίδιος δεν θα «εγκαταλείψει ποτέ» παρά την ποινική δίωξη και άλλες έρευνες της δικαιοσύνης που αντιμετωπίζει.

«Δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν, από σωματική και διανοητική σκοπιά» να είναι ξανά υποψήφιος, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, την πρώτη αφότου του ασκήθηκε ποινική δίωξη στα τέλη Μαρτίου. «Δεν νομίζω πως μπορεί», επέμεινε.

Ο Τζο Μπάιντεν επαναλαμβάνει μέχρι σήμερα πως έχει πρόθεση να είναι υποψήφιος το 2024, ωστόσο δεν έχει ακόμη αρχίσει εκστρατεία επισήμως. Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, στο NBC, δήλωσε: «Σκοπεύω να είμαι στην κούρσα, αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το ανακοινώσουμε».

Η ηλικία του σχολιάζεται πολύ καθώς στα ογδόντα του, είναι ήδη ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία, ενώ θα είναι 86 στο τέλος της ενδεχόμενης δεύτερης θητείας του.

«Δεν είναι θέμα ηλικίας», αντέταξε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο νεότερος, 76 Μαΐων. «Αλλά κάτι δεν πάει καλά», έκρινε.

Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας των ακινήτων -που πέρα από την ποινική δίωξη που αντιμετωπίζει στη Νέα Υόρκη κι έχει τεράστια προβολή στα μέσα ενημέρωσης, είναι επίσης στο στόχαστρο ερευνών της δικαιοσύνης για άλλες υποθέσεις- διατράνωσε ξανά πως δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυρθεί από την κούρσα, θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιος το 2024. «Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ, δεν το κάνω αυτό, δεν θα το κάνω ποτέ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα