ΑΘΗΝΑ
20:48
|
06.05.2024
Η απόφαση ελήφθη από την ηγεσία της Κυπριακής Αστυνομίας με μοναδικό κριτήριο τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αστυνομία της Κύπρου απέρριψε το αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) να διεξαχθεί στο νησί ο αγώνας για το τελικό κύπελλο Ελλάδος κρίνοντας επισφαλείς τις συνθήκες για την πραγματοποίησή του.

Όπως τονίζουν κυπριακά ΜΜΕ, η απόφαση ελήφθη από την ηγεσία της Κυπριακής Αστυνομίας με μοναδικό κριτήριο τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Μένει να ανακοινωθεί και η απάντηση του κυπριακού υπουργείου Δικαιοσύνης που χτες, Τρίτη, είχε ανακοινώσει πως θα εξετάσει το αίτημα όταν το λάβει επίσημα. Ωστόσο μετά την αρνητική στάση της αστυνομικής διεύθυνσης Κύπρου στο θέμα αυτό, δεν αναμένεται η απάντηση του υπουργείου να είναι θετική.

Το περασμένο Σάββατο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είχε δηλώσει άγνοια για το αίτημα της ΕΠΟ να γίνει στην Κύπρο ο τελικός του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος.  Είχε δε υπενθυμίσει με νόημα πως και στο παρελθόν είχε υποβληθεί αίτημα να διεξαχθεί στην Κύπρο τελικός κυπέλλου βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και το αίτημα είχε απορριφθεί.

Τι λέει ολόκληρη η ανακοίνωση της Κυπριακής Αστυνομίας

«Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει ότι δεν μπορεί να απαντήσει θετικά, στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, στην Κύπρο.

Το ζήτημα απασχόλησε έντονα τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας. Για τον σκοπό αυτό, ζητήθηκαν επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα της εν λόγω ποδοσφαιρικής συνάντησης. Οι πληροφορίες που λήφθηκαν είναι τέτοιες, που επιβάλλουν στην Αστυνομία, να μη συνηγορήσει στη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Αστυνομίας Κύπρου, λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα