ΑΘΗΝΑ
22:19
|
07.05.2024
Η κυβέρνηση φέρεται πως υποσχέθηκε στον Τζανερίκο πως θα αξιοποιηθεί σε ανεξάρτητη αρχή, εάν συναινέσει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, και τον παραιτηθέντα (την περασμένη Δευτέρα) Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο εν μέσω απειλών του δεύτερου για «αποκαλύψεις».

Μετά τις δηλώσεις του Τζανερίκου στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr πως τον πλησίασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ακόμη ένας ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας προκειμένου να τον πείσουν να αποκλειστεί το κόμμα του καταδικασμένου νεοναζιστή Ηλία Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το διέψευσε.

Ο Τζανερίκος σε νεότερες δηλώσεις του στο  ieidiseis.gr ανέφερε:

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικόπαράγοντακαι γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε!».

Παρόλα αυτά σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις δηλώσεις του Τζανερίκου, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη», λέγοντας:

«Δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας, εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές».

Ο Τζανερίκος πρόσθεσε δε πως από την κυβέρνηση του υποσχέθηκαν ότι «θα αξιοποιηθεί» σε ανεξάρτητη αρχή, εάν συναινέσει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα