ΑΘΗΝΑ
04:27
|
02.05.2024
Ένα σκίτσο του Αμερικανού Κλέι Τζόουνς για την πολιτική ορθότητα των… Άγιων Παθών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι ξαναγράφονται ώστε να απαλειφθούν λέξεις και φράσεις που σήμερα θεωρούνται προσβλητικές με ρατσιστικές αναφορές. Το ίδιο συμβαίνει με τα έργα του Ρόαλντ Νταλ, συγγραφέα του βιβλίου: «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», ο οποίος «κατηγορείται» για αναφορές που σχετίζονται με την εμφάνιση, το βάρος και τον χαρακτήρα των προσώπων. «Ο Ρόαλντ Νταλ δεν ήταν άγγελος, αλλά αυτό είναι παράλογη λογοκρισία», έγραψε στο Twitter ο συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων» Σαλμάν Ρούσντι. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε τις «διορθώσεις» στο κείμενο του Νταλ ως επίθεση στην ελευθερία του λόγου.

Η συζήτηση γύρω από την πολιτική ορθότητα και την κουλτούρα της ακύρωσης έχει ανάψει εδώ και καιρό με πολλούς να μιλούν για μια νέα μορφή λογοκρισίας ενώ οι υπέρμαχοι αυτής υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια κριτική ανάγνωση της ιστορίας και της τέχνης.

Σε αυτό το κλίμα της αυτολογοκρισίας ο Αμερικανός σκιτσογράφος Κλέι Τζόουνς προτείνει με χιούμορ την αναδιατύπωση των Αγίων Παθών του Ιησού και ειδικότερα της Σταύρωσης και του μαρτυρικού θανάτου στον Γολγοθά.

«Πρέπει να αφαιρέσεις την αναπαράσταση της Σταύρωσης… κάνει τους Ρωμαίους να αισθάνονται άβολα και ενοχικά για τη φυλή τους», λέει η εκπρόσωπος της πολιτικής ορθότητας στον πάστορα!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα