ΑΘΗΝΑ
14:27
|
02.05.2024
Οι Ουκρανοί διαψεύδουν πως αποκλείστηκαν στο Μπαχμούτ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως διατηρούν τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον αποκλεισμό των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη Μπαχμούτ (ή Αρτιομόφσκ όπως το αποκαλούν οι Ρώσοι) υποστηρίζει πως προχώρησε σήμερα η Ρωσία διαβεβαιώνοντας πως είναι πλέον σε θέση να εμποδίσει κάθε απόπειρα ενίσχυσης των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού σε μία πόλη που παραμένει ένα από τα σημαντικά πεδία σφοδρών συγκρούσεων ήδη από το καλοκαίρι του 2022.

«Οι ομάδες επίθεσης της Βάγκνερ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις υψηλής έντασης προκειμένου να απωθήσουν τον εχθρό από συνοικίες του κέντρου της Αρτιομόφσκ (το όνομα που δίνουν οι Ρώσοι στο Μπαχμούτ», ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας στο καθημερινό του δελτίο.«Ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα υποστηρίζουν από τα πλαϊνά τις ομάδες επίθεσης, εμποδίζοντας την αποστολή εφέδρων του ουκρανικού στρατού στην πόλη και τη δυνατότητα υποχώρησης (από το Μπαχμούτ) των μονάδων του εχθρού», συνέχισε.

Ωστόσο, αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού διέψευσε πως οι δυνάμεις του αποκλείστηκαν στο Μαχμούτ, διαβεβαιώνοντας πως συνεχίζεται απρόσκοπτα ο ανεφοδιασμός των στρατευμάτων με τον ισχυρισμό πως προκαλεί καθημερινά «τρελές απώλειες» στον εχθρό.

«Μπορούμε να επικοινωνήσουμε πλήρως με τα στρατεύματά μας τόσο χάρη σε τεχνικά μέσα αλλά και για να παραδώσουμε τρόφιμα, πυρομαχικά, φάρμακα, όλα τα απαραίτητα, και για να ανακτήσουμε τους τραυματίες μας», δήλωσε ο Σέρχιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του ρωσικού μισθοφορικού στρατού Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, εμφανίστηκε πιο προσεκτικός δηλώνοντας πως είναι ακόμη «πρώιμο» να γίνει λόγος για πλήρη περικύκλωση της πόλης.

«Ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να φέρνει ενισχύσεις και να τις μεταφέρει στην πόλη. Δύσκολες και αιματηρές μάχες είναι σε εξέλιξη, άρα είναι πρώιμο να κάνουμε λόγο για πλήρη περικύκλωση του Μπαχμούτ», είπε, διευκρινίζοντας ότι πάνω από το 80% του Μπαχμούτ «είναι υπό τον έλεγχό μας». Ανέφερε δε πως «τα υπόλοιπα τμήματα της πόλης ανθίστανται επίμονα».

Το Μπαχμούτ, είχε περίπου 70.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο και σήμερα είναι πλήρως κατεστραμμένη καθώς μετατράπηκε σε θέατρο σφοδρότατων και πολύμηνων συγκρούσεων. Λόγω της μακράς διάρκειας των μαχών και των βαριών απωλειών που υφίστανται και τα δύο στρατόπεδα, έχει γίνει σύμβολο της μάχης ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς για τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής Ντονμπάς, τον δηλωμένο στόχο της Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα