ΑΘΗΝΑ
18:34
|
20.05.2024
Σε κατ' οίκον περιορισμό Μητροπλίτης, γιατί η ιστοσελίδα της Εκκλησίας είχε σύνδεσμο προς το Πατριαρχείο της Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένα επεισόδιο της σειράς διώξεων του καθεστώτος Ζελένσκι εις βάρος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC), σημειώθηκε χθες Τετάρτη, καθώς σΣε κατ’ οίκον περιορισμό, με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού, τέθηκε ο Μητροπολίτης Τσερκασίου και Κανίφ Θεοδόσιος, μετά τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του για «άρνηση της ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία και δικαιολόγηση των ενεργειών των εισβολέων».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το εν λόγω προληπτικό μέτρο θα ισχύει για 60 ημέρες.

Στην εμφάνισή του στο δικαστήριο που έλαβε την σχετική απόφαση ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος απάντησε στην κατηγορία ότι η ιστοσελίδα της Μητρόπολης Τσερκασίου περιείχε σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξηγώντας ότι οι σύνδεσμοι δημιουργήθηκαν αυτόματα προς μια σειρά ορθόδοξους ιστότοπους και όταν έλαβε γνώση, ζήτησε άμεσα να διαγραφεί το σχετικό link.

Σύμφωνα με τον ιεράρχη, η έρευνα εις βάρος του «είτε είναι λανθασμένη είτε είναι εσκεμμένα παραπλανητική». Εξηγώντας το «εσκεμμένα» ο Μητροπολίτης τόνισε πως ο εισαγγελέας μίλησε με σαρκασμό για την επίθεση στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Υπάρχει επίθεση. Και όλοι όσοι παρακολουθούν τηλεόραση το καταλαβαίνουν απόλυτα. Και η ποινική υπόθεση εναντίον μου είναι μόνο ένας κρίκος αυτής της επίθεσης. Η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και τραβηγμένη, από πολλές απόψεις παραποιημένη», τόνισε.

Για τις κατηγορίες εναντίον του ότι σχεδίαζε να εγκαταλείψει την Ουκρανία, δήλωσε: «Αν ήθελα να φύγω από τη χώρα μου, στην οποία γεννήθηκα, στην οποία πήγα σχολείο και σπούδασα, την οποία αγαπώ – όχι υποκριτικά, όπως πολλοί επαγγελματίες πατριώτες τώρα, αλλά πραγματικά αγαπώ – αν ήθελα να φύγω, τότε θα το είχα κάνει εδώ και πολύ καιρό. Η θέση μου ως επισκόπου, ως καπετάνιος του πλοίου των πιστών, δεν μου επιτρέπει να εγκαταλείψω το πλοίο. Δεν εξαρτάται από το αν με δεσμεύει η ιδιοκτησία ή όχι. Ο καπετάνιος είναι ο τελευταίος που φεύγει από το πλοίο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κίεβο λέει πως χτύπησε τα ρωσικά πλοία Κόβροβετς και Τσικλόν

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου έξω από την Κνέσετ

Ιράν: Έρευνα από τον στρατό για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου

Έκθεση-βόμβα για το μολυσμένο αίμα στη Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα