ΑΘΗΝΑ
10:39
|
02.05.2024
Το ισραηλινό κατοχικό κράτος και η οργάνωση μισαλλόδοξων ανθρώπων, επιβάλλουν ρατσιστικά μέτρα με στόχο την επιβολή απαγορεύσεων, τονίζει ο πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γραπτή δήλωση για την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ και τις παραβιάσεις του στάτους κβο στους ιερούς τόπους πόλης από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές εξέδωσε σήμερα ο πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Με αφορμή την Μεγάλη Βδομάδα και την κορύφωση του θείου δράματος ενόψει της Ανάστασης των Ορθοδόξων Χριστιανών αλλά και την τελευταία Παρασκευή πριν τη λήξη του ιερού μήνα του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στις διώξεις που υφίσταται σήμερα ο παλαιστινιακός λαός.

«Εμείς ο παλαιστινιακός λαός που σταυρωνόμαστε με τις διώξεις και τη σκόπιμη ιστορική αδικία πάνω από 7,5 δεκαετίες, και ο λαός μας εξακολουθεί να βαδίζει στο μονοπάτι του πόνου της «Via De La Roza», αντιμετωπίζει μίσος και μη ανοχή από μία ομάδα ηττημένων  ανθρώπων που χάνουν την συλλογική ανθρώπινη επίγνωση, θεωρώντας πως είναι ανώτεροι από άλλα έθνη λόγω της εβραϊκής υπεροχής. Το ισραηλινό κατοχικό κράτος και  αυτή η οργάνωση μισαλλόδοξων ανθρώπων, επιβάλλουν ρατσιστικά μέτρα με στόχο την επιβολή πολιορκίας και απαγορεύσεων για να εμποδίσουν τους πιστούς να προσεγγίσουν τα μέρη λατρείας της Εκκλησίας της Ανάστασης στην Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα του κράτους μας, και να εμποδίσουν το λαό μας να συμμετάσχει σε τελετές για το φως της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο» αναφέρει σε χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης.

Δεν παραλείπει αναφορές στις εισβολές των κατοχικών αρχών αλλά και φασιστικών και ραστσιστικών ομάδων Εβραίων εποίκων στον περίβολο χώρο του τεμένους αλ Άσκα και το ρόλο των Ισραηλινών ακροδεξιών υπουργών Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και Μπετσαλέλ Σμότριτς.

Επισημαίνει επίσης την Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή Εκκλησιαστικών Υποθέσεων της Παλαιστίνης που καταδικάζει τις ενέργειες φανατικών και των κατοχικών αρχών, τα εμπόδια και τους περιορισμούς που αυτές επιβάλλουν ως κατοχική ισραηλινή κυβέρνηση στην Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ ενόψει του Μεγάλου Σαββάτου και της Ανάστασης.

Τονίζει επίσης πως η καταδίκη αυτών των ενεργειών αναφέρεται και στη δήλωση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO, Δρ. Ραμί Χούρι, που υποστήριξε την ανακοίνωση των Χριστιανικών Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ και του Ορθόδοξου Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’, που απέρριψε την ισραηλινή απόφαση για την επιβολή περιορισμών από την ισραηλινή αστυνομία σε όλη την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, εμποδίζοντας τους Παλαιστίνιους Χριστιανούς και τους προσκυνητές από άλλα μέρη να συμμετάσχουν στην Λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας σε μία άνευ προηγουμένου παραβίαση της ελευθερίας θρησκευτικής λατρείας, του στάτους κβο της πόλης, του διεθνούς δικαίου και αποφάσεων.

Ο Μαρουάν Τουμπάσι σημειώνει επίσης πως από την αρχή της νηστείας του Ραμαζανιού, το Ισραήλ επέβαλε περιορισμούς και στην είσοδο ατόμων στο Τέμενος αλ Άσκα και στον αριθμό αδειών των Παλαιστινίων προσκυνητών της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα