ΑΘΗΝΑ
03:54
|
07.07.2024
Εξετάζεται η αγωγή για απάτη σχετικά με αξίες ακινήτων, ενώ ενεργή παραμένει και η έρευνα για τα απόρρητα αρχεία στο Μαρ α Λάγκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος παράλληλα με την εκστρατεία του για να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, αντιμετωπίζει και σειρά διώξεων και δικαστικών εκκρεμοτήτων, πέραν της πρόσφατης δίωξης που ασκήθηκε εναντίον του στα τέλη Μαρτίου για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς.

Σήμερα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε στο Μανχάταν για να καταθέσει ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, ανέφερε ο ίδιος με καταχώρισή του στη δική του πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Η Τζέιμς κατέθεσε αγωγή τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν κατά του Τραμπ και των τριών ενήλικων παιδιών του για απάτη, κατηγορώντας τους ότι παραποίησαν τις αξίες ακινήτων για να πετύχουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη. Μετά την αγωγή της Τζέιμς, ο Τραμπ κατέθεσε κι αυτός αγωγή εναντίον της.

Ενεργή παραμένει επίσης η έρευνα σχετικά με έγγραφα με διαβαθμισμένες πληροφορίες που φέρεται να πήρε μαζί του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Όπως αναφέρουν οι New York Times σε δημοσίευμά τους, πολλοί μάρτυρες ρωτήθηκαν αν τους έδειξε έναν χάρτη που περιείχε διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Δεν είναι σαφές τι εικόνιζε ο χάρτης αυτός, πέραν των «ευαίσθητων πληροφοριών», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Τραμπ ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε απόρρητα έγγραφα αφού αποχώρησε από την προεδρία, το 2021. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στο αν φύλαξε κουτιά με ευαίσθητες πληροφορίες στο σπίτι του στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντα.

Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν χιλιάδες κρατικά αρχεία, ορισμένα εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη «άκρως απόρρητο» από το σπίτι αυτό, τον περασμένο Αύγουστο. Η έρευνα είναι η μία από τις δύο που διεξάγει για τον πρώην πρόεδρο ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Βρετανία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επιβεβαίωσε το τέλος του σχεδίου Ρουάντα

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία αύξηση τιμών, ελπίδες για ζήτηση, ανησυχία για προσφορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα