ΑΘΗΝΑ
12:11
|
28.09.2024
Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στους άρρωστους κρατούμενους που κρατούνται στις κατοχικές φυλακές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στους άρρωστους κρατούμενους που κρατούνται στις κατοχικές φυλακές, καλώντας τους να λάβουν επαρκή ιατρική περίθαλψη και τα πτώματα των μαρτύρων να επιστραφούν στις οικογένειές τους για ταφή, αναφέρει το Middle East Monitor.

Η πολιτική δράση που διοργανώθηκε από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Κρατουμένων των Εθνικών και Ισλαμικών Δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, περιελάμβανε πρώην κρατούμενους και ομάδες ασθενοφόρων και ιατρών που κατευθύνθηκαν προς την έδρα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται ημέρες πριν από τον εορτασμό της Ημέρας των Παλαιστινίων κρατουμένων στα κατεχόμενα εδάφη.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ασράκ Αλ-Κούντρα, δήλωσε: «Οι γενναίες οικογένειές μας εξακολουθούν να υποφέρουν από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττει η ισραηλινή κατοχή εναντίον τους. Η λεγόμενη Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών δεν έχει άλλη επιλογή για την άσκηση του το μίσος και η εγκληματικότητα της κατοχικής κυβέρνησης, εκτός από την αγριότητα των περιορισμών και των διατάξεων της απεχθούς ρατσιστικής λαβής στα πιο βασικά δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων».

Τα πτώματα 12 Παλαιστινίων που πέθαναν υπό κράτηση βρίσκονται στο Ισραήλ, πρόσθεσε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ξεκινήσει έρευνες για την αργή δολοφονία Παλαιστινίων κρατουμένων από τις αρχές κατοχής.

Το Ισραήλ κρατά τα πτώματα 117 μαρτύρων στο νεκροτομείο του, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά και 12 κρατούμενοι. Αυτό προστίθεται στα 256 πτώματα που είναι θαμμένα στις λεγόμενες «μετρήσεις των αριθμών». Άλλοι 74 αγνοούνται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση

Διακοπές ρεύματος στην Αττική (28/9): Σε ποιες περιοχές θα λάβουν χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα