ΑΘΗΝΑ
11:33
|
29.06.2026
Η Χαμάς καταδίκασε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το Ισραήλ στην πρόσβαση των Χριστιανών στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου ενόψει του Πάσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς καταδίκασε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το Ισραήλ στην πρόσβαση των Χριστιανών στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου ενόψει των εορτασμών του Μεγάλου Σαββάτου και κάλεσε τον παλαιστινιακό λαό να απορρίψει τους περιορισμούς, μεταδίδει το Middle East Monitor.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν από τις ισραηλινές αρχές κατοχής που μειώνουν τον αριθμό των Χριστιανών που γιορτάζουν το Μεγάλο Σάββατο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Το κίνημα θεώρησε τα ισραηλινά μέτρα κατάφωρη παρέμβαση σε θρησκευτικές τελετουργίες και ρατσιστική επίθεση στους χριστιανούς και τους ιερούς τόπους τους.

Η Χαμάς τόνισε επίσης την ακυρότητα των ισραηλινών μέτρων στην Ιερουσαλήμ, καλώντας τους Παλαιστίνιους να τα απορρίψουν και να ασκήσουν το φυσικό τους δικαίωμα να ασκούν τις θρησκευτικές τους τελετές.

Το παλαιστινιακό κίνημα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει τις παραβιάσεις που διαπράττουν οι ισραηλινές δυνάμεις και οι έποικοι εναντίον των ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάπας Λέων ΙΔ: Ο Θεός δεν ευλογεί ποτέ τον πόλεμο…

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τις απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ

UNICEF: Πάνω από 260 Παλαιστίνια παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της εκεχειρίας

Αντιδράσεις στη Γεωργία για την επίθεση της Ε.Ε. στην Εκκλησία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα