ΑΘΗΝΑ
20:21
|
07.05.2024
Η Χαμάς καταδίκασε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το Ισραήλ στην πρόσβαση των Χριστιανών στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου ενόψει του Πάσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς καταδίκασε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το Ισραήλ στην πρόσβαση των Χριστιανών στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου ενόψει των εορτασμών του Μεγάλου Σαββάτου και κάλεσε τον παλαιστινιακό λαό να απορρίψει τους περιορισμούς, μεταδίδει το Middle East Monitor.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν από τις ισραηλινές αρχές κατοχής που μειώνουν τον αριθμό των Χριστιανών που γιορτάζουν το Μεγάλο Σάββατο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Το κίνημα θεώρησε τα ισραηλινά μέτρα κατάφωρη παρέμβαση σε θρησκευτικές τελετουργίες και ρατσιστική επίθεση στους χριστιανούς και τους ιερούς τόπους τους.

Η Χαμάς τόνισε επίσης την ακυρότητα των ισραηλινών μέτρων στην Ιερουσαλήμ, καλώντας τους Παλαιστίνιους να τα απορρίψουν και να ασκήσουν το φυσικό τους δικαίωμα να ασκούν τις θρησκευτικές τους τελετές.

Το παλαιστινιακό κίνημα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει τις παραβιάσεις που διαπράττουν οι ισραηλινές δυνάμεις και οι έποικοι εναντίον των ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζιμπάμπουε: Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Julian and Gregory: A tale of two Easters

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα