ΑΘΗΝΑ
12:10
|
28.09.2024
Διάφορα σουδανικά πολιτικά κόμματα και πρώην αντάρτες εργάζονται για να περιορίσουν τη συνεχιζόμενη στρατιωτική ένταση στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάφορα σουδανικά πολιτικά κόμματα και πρώην αντάρτες εργάζονται για να περιορίσουν τη συνεχιζόμενη στρατιωτική ένταση μεταξύ των Σουδανικών Ενόπλων Δυνάμεων (SAF) και τους ισχυρούς παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι Δυνάμεις για την Ελευθερία και την Αλλαγή, την Πέμπτη, κάλεσαν τις δύο πλευρές να επιβραδύνουν, καλώντας τις να σταματήσουν την κλιμάκωση.

Οι πρώην αντάρτες, με επικεφαλής τα τρία κυρίαρχα μέλη του συμβουλίου Μάλικ Αγκάρ, Τζιμπρίλ Ιμπραχίμ και Μίνι Άρκο Μινάγουι δήλωσαν επίσης ότι συμμετείχαν σε συνομιλίες με την ηγεσία των δύο πλευρών για να σταματήσουν την κλιμάκωση.

«Ήμασταν σε εντατικές επαφές με την ηγεσία των δύο πλευρών και λάβαμε θετική απάντηση από αυτές σχετικά με τον περιορισμό της κατάστασης και την αποφυγή κλιμάκωσης και οι συνομιλίες είναι ακόμη σε εξέλιξη», ανέφεραν οι τρεις ηγέτες σε κοινή δήλωση, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. .

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες στο Χαρτούμ είπαν στο Anadolu ότι η αναδιάταξη των δυνάμεων στο Χαρτούμ συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι οι δρόμοι είναι άδειοι καθώς ο κόσμος ανησυχεί ότι μπορεί να διεξαχθούν ευρείες μάχες.

Η SAF κατηγόρησε την RSF για παραβίαση των νόμων και για ευρεία αναδιάταξη των δυνάμεών της χωρίς συντονισμό με τη SAF.

«Προειδοποιούμε ότι η μετακίνηση και η αναδιάταξη των RSF στο Χαρτούμ και σε άλλες πόλεις χωρίς συντονισμό με τον εθνικό στρατό παραβιάζει τους νόμους και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες συνέπειες για την ασφάλεια», προειδοποίησε η SAF σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Ωστόσο, η RSF επέμενε ότι όλες οι κινήσεις τους ήταν σε αρμονία και συντονισμό με τον στρατό.

«Η αναδιάταξή μας στην πόλη Merawi στη βόρεια πολιτεία είναι μέρος της δουλειάς μας για την επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και άλλων εγκλημάτων μετάβασης», δήλωσε η RSF, προσθέτοντας ότι το έργο της βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με την ηγεσία της SAF.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία μεταφέρει project του CERN σε άλλες χώρες

Πετρέλαιο: Σε τροχιά πτώσης οι διεθνείς τιμές

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

BRICS: Αναμένεται η οριστικοποίηση της Λευκορωσίας ως νέου μέλους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα