ΑΘΗΝΑ
03:58
|
18.05.2024
Η πολωνική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις εισαγωγές σιτηρών και άλλων τροφίμων από την Ουκρανία για να προστατεύσει τον αγροτικό τομέα της Πολωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολωνική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις εισαγωγές σιτηρών και άλλων τροφίμων από την Ουκρανία για να προστατεύσει τον αγροτικό τομέα της Πολωνίας, δήλωσε το Σάββατο ο ηγέτης του κυβερνώντος Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), Γιάροσλαβ Καζίνσκι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μεγάλες ποσότητες ουκρανικών σιτηρών, τα οποία είναι φθηνότερα από αυτά που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέληξαν να μείνουν στα κράτη της Κεντρικής Ευρώπης εν μέσω υλικοτεχνικής συμφόρησης, χτυπώντας τις τιμές και τις πωλήσεις για τους ντόπιους αγρότες.

Αυτό έχει δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα για το PiS σε μια προεκλογική χρονιά.

«Σήμερα, η κυβέρνηση αποφάσισε έναν κανονισμό που απαγορεύει την είσοδο, την εισαγωγή σιτηρών στην Πολωνία, αλλά και δεκάδες άλλα είδη τροφίμων (από την Ουκρανία)», δήλωσε ο Καζίνσκι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος PiS.

Ο κατάλογος αυτών των αγαθών θα συμπεριληφθεί στον κυβερνητικό κανονισμό και υπάρχουν αγαθά «από σιτηρά μέχρι προϊόντα μελιού, πάρα πολύ πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

«Είμαστε και παραμένουμε αμετάβλητοι φίλοι και σύμμαχοι της Ουκρανίας. Θα τη στηρίξουμε… Αλλά είναι καθήκον κάθε κράτους, κάθε αρχής, καλής αρχής σε κάθε περίπτωση, να προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών του.» είπε ο Καζίνσκι.

Ο Kaczyński είπε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες με την Ουκρανία για τη διευθέτηση του ζητήματος των σιτηρών και η ουκρανική πλευρά είχε ήδη ενημερωθεί για τις αποφάσεις της πολωνικής κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurostat: Δεύτερη στον πληθωρισμό η Ελλάδα

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Τι συμβουλεύει το ΔΝΤ τις ΗΠΑ στο εμπόριο με την Κίνα

Temu: Καταγγελίες από 17 Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα