ΑΘΗΝΑ
10:48
|
16.04.2024
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στο Ιράκ σε βομβαρδισμούς που αποδίδονται στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στο Ιράκ σε βομβαρδισμούς που αποδίδονται στη γειτονική Τουρκία, με στόχο ορεινή περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Τα πυρά αυτά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που εκτοξεύθηκαν αργά χθες το βράδυ στα δυτικά της κοινότητας Πεντζβέν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, είχαν στόχο όχημα μεταφοράς Κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει τη ανωνυμία του.

Εδώ και δεκαετίες, η σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και του PKK, οργάνωσης που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της, έχει εξαπλωθεί στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, όπου τα δύο στρατόπεδα διατηρούν στρατιωτικές θέσεις ή βάσεις οπισθοφυλακής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα