ΑΘΗΝΑ
17:41
|
26.06.2024
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Βραζιλίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μάουρο Βιέιρα αντίστοιχα, πραγματοποιούν συνομιλίες στη Μπραζίλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Βραζιλίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μάουρο Βιέιρα αντίστοιχα, πραγματοποιούν συνομιλίες στη Μπραζίλια, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Η Μόσχα επιθυμεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά την συνέντευξη Τύπου Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Μάουρο Βιεϊρά, όπου ευχαρίστησε επίσης τη Βραζιλία που «κατανοεί πώς ξεκίνησε η κατάσταση στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει «συμφέρον» να τελειώσει η σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν.

Ο Βιεϊρά είπε ότι συζήτησε με τον Λαβρόφ τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι επανέλαβε την πρόθεση της Βραζιλίας να συγκροτήσει μια ομάδα χωρών που θα διαπραγματευτεί την ειρήνη στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και κατά της επιβολής μονομερών κυρώσεων.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Λαβρόφ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Θα συναντηθεί επίσης με τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Βραζιλιάνου προέδρου Σέλσο Αμορίμ.

Η Βραζιλία είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Λαβρόφ στη Λατινική Αμερική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Και επίσημα ο Μαρκ Ρούτε νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα