ΑΘΗΝΑ
02:25
|
03.05.2024
Στον χώρο τέχνης 1927 στην Κυψέλη από την Πέμπτη 20 Απριλίου. «Σε ποιον ανήκει η πόλη, ποιος ανήκει σε αυτήν και ποιος τη συνδημιουργεί;».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η έκθεση LAND RIGHTS (part 2): I wasnt, but I am now in the wrong location, καταπιάνεται με το αστικό και οικιστικό περιβάλλον, με κεντρικό άξονα το δικαίωμα στην πόλη: σε ποιον ανήκει η πόλη, ποιος ανήκει σε αυτήν και ποιος τη  συνδημιουργεί;

Με αυτή την έννοια, η έκθεση στον χώρο τέχνης 1927 στην Κυψέλη μοιράζεται τους προβληματισμούς που εγείρουν τα κοινωνικά κινήματα στην Αθήνα και σε άλλες μητροπόλεις, όπου η διεκδίκηση του δικαιώματος στον δημόσιο χώρο, τα κοινά, την κατοικία, μετατρέπεται σε ανοιχτό πεδίο σύγκρουσης διαφορετικών τάξεων και κοινωνικών ομάδων όπου αντιπαρατίθενται η πόλη ως βιωμένη εμπειρία με την πόλη ως ανταλλακτική αξία.

Η πόλη αποτελεί την πιο σταθερή και την πιο επιτυχημένη προσπάθεια του ανθρώπου να ξαναφτιάξει τον κόσμο στον οποίο ζει σύμφωνα με τις επιθυμίες της καρδιάς του. Αλλά, αν η πόλη είναι ο κόσμος τον οποίο έφτιαξε ο άνθρωπος, είναι και ο κόσμος στον οποίο είναι έκτοτε καταδικασμένος να ζει. Έμμεσα, και χωρίς απόλυτη κατανόηση της φύσης του έργου του, φτιάχνοντας την πόλη, ο άνθρωπος ξαναφτιάχνει τον εαυτό του.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της θεματικής LAND RIGHTS, το πρώτο κομμάτι της οποίας πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2022 με επίκεντρο τα δικαιώματα της φύσης/επί της φύσης. Συγκροτείται από καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν μέσα από ανοιχτή πρόσκληση και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, βίντεο και φωτογραφίες αλλα και παρουσίαση ερευνητικού έργου, των: Teresa Leug (Hong Kong), Δημητρα Λαϊνά (Ελλάδα), Nathan Kensinger (ΗΠΑ), Χάρης Μπασκόζος (Ελλάδα),  Rong Zang (Ταιβάν), Experimenτ Apodrasis (Ελλάδα),  Edith Brunette & Francois Lemieux (Kαναδάς), κ.ά.

Eπιμέλεια/ Παραγωγή: Ακτίνα Σταθάκη / Βetween the Seas
Στον χώρο τέχνης 1927, Κυψέλης 35, 1ος όροφος
Επικοινωνία: 2114140970 και [email protected]

Eγκαίνια: Πέμπτη 20 Απριλίου ώρα 7μμ – Έως 31/4
Ωράριο λειτουργίας:
Πέμπτη-Παρασκευή 6-9μμ
Σάββατο 1-4μμ και 6-8μμ
Κυριακή 2-6μμ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα