ΑΘΗΝΑ
09:47
|
05.11.2024
«Αυτό θα είναι το πιο ασφαλές σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υποστήριξε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολωνία θα μετατρέψει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ σε ένα υπερσύγχρονο φράγμα, υποσχέθηκε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών, Μαριούζ Καμίνσκι.

Η αναβάθμιση του φράχτη στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Καμίνσκι.

«Θα είναι ένα εξαιρετικά σύγχρονο τείχος, όπως και στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Πολλές κάμερες ημέρας και νύχτας, αισθητήρες κίνησης», είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Καμίνσκι, όταν, κάποια στιγμή το φθινόπωρο, ολοκληρωθεί ο φράχτης, οι πολωνικές αρχές θα είναι σε θέση να «επιτηρούν πλήρως» τα σύνορα και θα είναι «άψογα προετοιμασμένες» για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

«Αυτό θα είναι το πιο ασφαλές σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υποστήριξε ο υπουργός.

Η Βαρσοβία αρχικά ανακοίνωσε την κατασκευή ενός φράχτη από συρματόπλεγμα που φέρει ξυράφια στα σύνορά της με τη Ρωσία τον περασμένο Νοέμβριο. Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν απαραίτητο να αποτραπούν οι παράνομοι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική από το να φτάσουν στο πολωνικό έδαφος αφού ταξιδέψουν αεροπορικώς στον ρωσικό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, παρατήρησε τότε ότι η απόφαση ήταν εσωτερική υπόθεση της Πολωνίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η ιστορία αποδεικνύει κάθε φορά την ανοησία των αποφάσεων να χτιστούν τείχη, γιατί με τα χρόνια ή τις δεκαετίες, όλοι οι τοίχοι πέφτουν».

Από τον Μάρτιο, ο πολωνικός στρατός είχε ολοκληρώσει πάνω από το μισό του φράχτη μήκους περίπου 200 χιλιομέτρων, ο οποίος έχει τρεις σειρές συρμάτων με ξυράφια. Η κάθε σειρά έχει ύψος 2,5 μέτρων και πλάτος 3 μέτρων, σύμφωνα με μια έκθεση για την πρόοδο του έργου. Οι κάμερες και οι αισθητήρες που προστίθενται τώρα ήταν μέρος και του αρχικού σχεδίου.

Η Πολωνία έχει επίσης χτίσει ένα τείχος στα σύνορά της με τη Λευκορωσία. Η κατασκευή ξεκίνησε το 2021 εν μέσω μεταναστευτικής κρίσης.

Το έργο επικρίθηκε από περιβαλλοντολόγους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι απειλούσε την άγρια ζωή στο δάσος Μπελοβέσκι, ένα τεράστιο δάσος που μοιράζονται οι δύο χώρες. Το τείχος έκοψε τον φυσικό βιότοπο στα δύο, κατήγγειλαν οι ακτιβιστές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία η μητέρα των μαχών

Στη Σερβία σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών: Οι πολιτικές σταθερές και η απουσία αλλαγής στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα