ΑΘΗΝΑ
01:17
|
04.05.2024
Το επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας του Τσαντ προσθέτοντας: «Σήμερα, χιλιάδες πρόσφυγες περνούν τα σύνορά μας αναζητώντας προστασία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις των σφοδρών συγκρούσεων στο Σουδάν και στην ευρύτερη περιοχή εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Τσαντ, ο στρατηγός Νταούντ Γιαγιά Μπραχίμ, επιβεβαιώνοντας πως αναζήτησαν την Κυριακή καταφύγιο στη χώρα του 320 Σουδανοί στρατιώτες και άλλα μέλη υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Όπως είπε, πέρασαν τα σύνορα με το Τσαντ προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται στη χώρα τους μεταξύ του τακτικού στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης» (RSF), επισημαίνοντας πως όλοι παραδόθηκαν στον στρατό του Τσαντ και αφοπλίστηκαν.

 «Φοβόμαστε ότι αυτή η σύγκρουση μεταξύ των Σουδανών θα εξαπλωθεί στο Νταρφούρ», είπε αναφερόμενος στη δυτική σουδανική επαρχία όπου πριν 20 χρόνια είχε μπει στο επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που δρούσαν υπό τις εντολές του τότε Σουδανού δικτάτορα Ομάρ αλ Μπασίρ και αντικυβερνητικών ένοπλων οργανώσεων.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί η ασφάλεια, μην αποκλείοντας ευρύτερες περιφερειακές επιπτώσεις, προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος αυτός μπορεί να προκαλέσει νέα προσφυγικά κύματα.

Θύμισε δε πως η χώρα του υποδέχτηκε στο παρελθόν περισσότερους από 400.000 Σουδανούς πρόσφυγες, προσθέτοντας: «Σήμερα, χιλιάδες πρόσφυγες περνούν τα σύνορά μας αναζητώντας προστασία. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μονάχα να τους υποδεχτούμε και να τους προστατεύσουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα