ΑΘΗΝΑ
21:52
|
04.10.2023
«Εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας είναι του Υπουργείου Εξωτερικών» τόνισε ο Γεωργιάδης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H ολοσέλιδη διαφήμιση του «Τουρκικού Αιγαίου» – Turkaegean στην γαλλική εφημερίδα Le Monde (19/4), προκάλεσε και πάλι κραδασμούς, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δείχνει και πάλι ως υπεύθυνο του Νίκο Δένδια με ανάρτησή του στο Twitter. Έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, για το σήμα “Turkaegean”. Αυτό επαναλαμβάνει σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας.

Παράλληλα προσθέτει «Εμείς αναλάβαμε, καθ´ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας, την οργάνωση των νομικών μας ενεργειών για το Σήμα, θα κριθούμε από την κατάληξη αυτών των ενεργειών, όπου η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Η ολοσέλιδη καταχώρηση Turkaegean στη γαλλική Le Monde:

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει:

«Αν και προ μερικών ημερών είχα κάνει μία εκτενή ανάρτηση, για την νομική πορεία των ενεργειών μας, για την άρση κατοχύρωσης του Σήματος “Turkaegean” από την Τουρκία και είχα εξηγήσει ότι νομικά δεν υφίσταται κανένας τρόπος να σταματήσουμε την δημοσίευση διαφημίσεων με αυτό το λογότυπο από την Τουρκία στον ξένο Τύπο, η “Δημοκρατία”, επανέρχεται με λιβέλους εναντίον μου. Τα συνοψίζω λοιπόν άλλη μία φορά, όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ έχουν γίνει. Στην ΕΕ έχουν κατοχυρώσει το Σήμα και προσπαθούμε να ακυρώσουμε αυτή την πράξη, στις ΗΠΑ έχουμε μπλοκάρει το Σήμα και αυτοί προσπαθούν να το κατοχυρώσουν. Δηλ στις δύο Ηπείρους είμαστε στην αντίστροφη νομικά θέση. Διαφημίσεις με αυτό το Σήμα έβαλαν και σε εφημερίδα των ΗΠΑ (που δεν έχουν κατοχύρωση) και στην Ευρώπη (που έχουν). Κοινώς η όποια νομική θέση του Σήματος δεν επηρεάζει την δημοσίευση των διαφημίσεων τους. Εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας δεν είναι του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά του Υπουργείου Εξωτερικών. Εμείς αναλάβαμε, καθ´υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας, την οργάνωση των νομικών μας ενεργειών για το Σήμα, θα κριθούμε από την κατάληξη αυτών των ενεργειών, όπου η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Al-Mayadeen: Το Ιράν απέκτησε αρχεία-φωτιά από το γραφείο του Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα