ΑΘΗΝΑ
14:21
|
03.07.2024
Σύμφωνα με την εταιρία Solaris, τα οχήματα ανεφοδιάζονται γρήγορα και έχουν αυτονομία περίπου 350 χιλιομέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Solaris Hellas A.E. παρουσίασε σήμερα το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου στην Αθήνα αφού προηγουμένως δοκιμάστηκε επί έναν μήνα σε κανονικά δρομολόγια με επιβάτες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως ανακοινώθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου,  το λεωφορείο ανήκει στην  κατηγορία των δωδεκάμετρων  αστικών χαμηλοδάπεδων οχημάτων, έχοντας τη δυνατότητα μεταφοράς ως 37 καθήμενους επιβάτες,  διαθέτει τρεις δίφυλλες θύρες εισόδου και μία ηλεκτρική ράμπα στη μεσαία θύρα για τη διευκόλυνση επιβίβασης-αποβίβασης ΑΜΕΑ.

Επίσης, διαθέτει καμπίνα με σύστημα «βεβιασμένου αερισμού», αντλία θερμότητας και θερμαντικά σώματα, ανατομικά καθίσματα, εσωτερικό φωτισμό με σώματα LED ρυθμιζόμενης έντασης και σύστημα επιγονάτισης για τη διευκόλυνση της εισόδου-εξόδου των επιβατών.

Το σύστημα πρόωσης του λεωφορείου είναι τεχνολογίας κυψέλης καυσίμου 70 Kw (hydrogen fuel cell) και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους επί τροχών στον οπίσθιο άξονα του οχήματος ενώ οι δεξαμενές είναι τοποθετημένες στην οροφή.

Σύμφωνα με την εταιρία Solaris, τα οχήματα ανεφοδιάζονται γρήγορα και έχουν αυτονομία περίπου 350 χιλιομέτρων.

Σε κάθε περίπτωση το όχημα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από χαμηλό επίπεδο θορύβου και έλλειψη κραδασμών κατά την κίνηση. Επιπλέον, το μόνο προϊόν της χημικής αντίδρασης που λαμβάνει χώρα στην κυψέλη καυσίμου υδρογόνου είναι το νερό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μελόνι χτίζει τη μονοκρατορία της

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναβάθμισε τη Ρωσία σε χώρα υψηλού εισοδήματος

Σαουδική Αραβία: Ανακαλύφθηκαν επτά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

«Πικρός» ο καφές: Αυξήσεις στις καφετέριες, ίδια η τιμή στο take away

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα