ΑΘΗΝΑ
12:22
|
01.07.2024
Αφορά μαθητές γυμνασίου και Λυκείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να γνωριστούν με την κινηματογραφική παιδεία, το ντοκιμαντέρ  και τον κρητικό πολιτισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δεύτερο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου (Cinema Summer Camp) θα λειτουργήσει από τις 8 ως τις 16 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (λεγόμενο ΜΑΙΧ) όπου για ένα οκταήμερο 25 έφηβες και έφηβοι μαθητές Γ’ γυμνασίου, Α’ και Β΄ Λυκείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν για να γνωριστούν με την κινηματογραφική παιδεία, το ντοκιμαντέρ  και τον κρητικό πολιτισμό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στόχος του προγράμματος “Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου” είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μία σειρά θεωρητικές και βιωματικές δράσεις, την τέχνη και την τεχνική του ντοκιμαντέρ, βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας και τον πολιτισμό της Κρήτης».

Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου κινηματογράφου σχεδιάζονται μεταξύ άλλων εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της γνώσης και της μάθησης, στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της δημιουργίας με την παραγωγή ντοκιμαντέρ ανά ομάδες συμμετοχών.

Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και συνδυάζει την εκπαίδευση στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με τη γνωριμία στην κρητική διατροφή, τον αγροτουρισμό και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ

Στις 5 Ιουλίου το ραντεβού των βιβλιόφιλων με την έκθεση βιβλίων στη Θεσσαλονίκη

Από τα πανηγύρια στους τόπους εξορίας: Ιστορική μνήμη και «βιωματικός τουρισμός»

Ο προπονητής ποδοσφαίρου που σκόραρε το αδύνατο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα