ΑΘΗΝΑ
05:04
|
08.05.2024
Ένα σκίτσο του Κρίστιαν Άνταμς για τη Βρετανία που μας αγγίζει… όλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύξηση 6,6% σημείωσαν οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τρεις μήνες έως τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, η πραγματική αξία του μισθού του μέσου Βρετανού εργαζόμενου μειώνεται σταθερά και με ρυθμούς-ρεκόρ δεκαετίας. Με λίγα λόγια όσα περισσότερα κι αν είναι τα λεφτά στο πορτοφόλι, τόσο μικρότερη είναι η αξία τους στην πραγματική αγορά.

Στο σκίτσο του Κρίστιαν Άνταμς η μέση Βρετανή κοιτά τον λογαριασμό του αερίου ενώ ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του παραμένουν στον κόσμο τους.

Η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο επιταχύνθηκε απροσδόκητα, αυξάνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις που προκαλούν «πονοκέφαλο» στην Τράπεζα της Αγγλίας. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, ήλπιζε ότι η αύξηση των μισθών θα επιβραδυνθεί και θα διευκολύνει τον πληθωρισμό, ο οποίος είναι πενταπλάσιος του στόχου του 2%.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) οι συνολικές αμοιβές στη χώρα έχουν μειωθεί φέτος κατά 4,1% λόγω των πληθωριστικών τάσεων – εκ των μεγαλύτερων μειώσεων από το 2009. Ο υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε: «Ενώ η ανεργία παραμένει κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, οι αυξανόμενες τιμές συνεχίζουν να επηρεάζουν τους ελέγχους των μισθών και γι’ αυτό η μείωση του πληθωρισμού στο μισό φέτος είναι μία από τις κορυφαίες οικονομικές μας προτεραιότητες».

Για αυτό όπου ακούμε αυξήσεις κατώτατων ή άλλων μισθών, ας κρατάμε και μικρό καλάθι… κύριε Άδωνι γιατί καραδοκεί το κενό… του πληθωρισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισβολή στη Ράφα

Ένα σκίτσο του Ιορδανού Emad Hajjaj για τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία.
ΣΥΝΑΦΗ

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα