ΑΘΗΝΑ
22:03
|
06.05.2024
Διεκδίκησε την πατρότητα του φράχτη του Έβρου και κατηγόρησε τη Ν.Δ. για απροθυμία στο θέμα του προσφυγικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για στοχοποίηση όσων μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, από την Λέσβο όπου βρέθηκε σήμερα.

«Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προτεραιότητα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Θεωρώ, λοιπόν, αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο, και όχι μόνο, τις τελευταίες ώρες. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους, “κουκουλοφόρων”, ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν  προσωπικότητες ανθρώπων, που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους», τόνισε.

«Θεωρώ», πρόσθεσε «ότι κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές. Είναι πρακτικές, που δεν αξίζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Δεν αξίζουν στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα των αγώνων για το Κράτος Δικαίου. Γι΄ αυτό, έχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι σε όλους εκείνους, που δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την εποχή, που αυτές οι πρακτικές γίνονταν αποδεκτές. Έχουμε τη δύναμη να εναντιωθούμε σε αυτό το ψηφιακό παρακράτος, το οποίο υποβαθμίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό που απασχολεί ιδιαίτερα το νησί της Λέσβου, ο κ . Ανδρουλάκης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που ξεκίνησε το έργο του φράχτη στην Έβρο. «Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύει τον φράχτη, γιατί δεν μπορεί να πει ότι επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε προσπάθειες να αναθεωρηθεί ο  Κανονισμός του Δουβλίνου», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να τα πηγαίνει καλά με τις δεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης που δεν θέλουν την αναθεώρηση του Δουβλίνου, έκανε τον Πόντιο Πιλάτο τα τελευταία τέσσερα  χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα