ΑΘΗΝΑ
00:53
|
05.10.2023
Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε ανησυχία για τις συγκρούσεις και δήλωσε έτοιμος να φιλοξενήσει πιθανή μεσολαβητική πρωτοβουλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων στο Σουδάν απηύθυνε σήμερα το μεσημέρι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα με τους πρωταγωνιστές της κρίσης.

Ο Ερντογάν επικοινώνησε και με τον Σουδανό στρατηγό και επικεφαλής της σουδανικής στρατιωτικής κυβέρνησης Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν και με τον αρχηγό της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης» (RSF) Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκαλο ή Χεμετί.

Σε σχετική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται πως ο Ερντογάν εξέφρασε ανησυχία για τις συγκρούσεις και τους κάλεσε να σταματήσουν τη σύγκρουση και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να λύσουν τις διαφορές τους. Τους ζήτησε επίσης να  πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του αεροδρομίου του Χαρτούμ ώστε να εξασφαλιστεί μεταξύ άλλων η επιστροφή Τούρκων πολιτών στην πατρίδα τους.

Ανέφερε επίσης πως η Τουρκία παρακολουθεί με ανησυχία «τις εξελίξεις στην αδελφική χώρα» και πως έχει υποστηρίξει «ειλικρινά» την διαδικασία πολιτικής μετάβασης από την αρχή.  Διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα είναι στο πλευρό «του Σουδάν και του λαού του» και στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης ούσα έτοιμη να παράσχει «κάθε είδος υποστήριξης και να φιλοξενήσει πιθανές μεσολαβητικές πρωτοβουλίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα