ΑΘΗΝΑ
22:28
|
27.02.2024
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι ηγέτες Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας επιβεβαιώνοντας το καλό επίπεδο διμερών σχέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις καλές και στενές διμερείς σχέσεις επιβεβαίωσαν σήμερα σε μία νέα τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σαουδάραβας πρωθυπουργός και πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας τέθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του εμπορίου και της συνεργασίας μεταξύ άλλων σε θέματα ενεργειακά και στις διακρατικές σχέσεις των χωρών που απαρτίζουν την ομάδα BRICS. Συμφώνησαν οι δύο χώρες να συνεχίσουν την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς σύγκλισης συμφερόντων.

Εξέφρασαν ικανοποίηση με το επίπεδο συντονισμού κινήσεων στον οργανισμό πετρελαιοπαραγωγών χωρών OPEC+ επιβεβαιώνοντας πως επιδιώκουν «τη σταθεροποίηση της διεθνούς αγοράς πετρελαίου». Συζήτησαν επίσης τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο των διμερών προσπαθειών για επίλυση περιφερειακών κρίσεων.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου με αφορμή τη μουσουλμανική γιορτή για το τέλος της νηστείας του ραμαζανιού ( Eid al fitr).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

Δάνειο 60 δισ. δολαρίων αναζητά το Ισραήλ

Το φινλανδικό μοντέλο στράτευσης μελετά στο Ελσίνκι ο Δένδιας

Το ψήφισμα της Καρυστιανού υπογράφει ο Κασσελάκης

Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας και η Τενερίφη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα