ΑΘΗΝΑ
09:06
|
04.05.2024
Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης κατηγορείται για εκφοβισμό υπαλλήλων του όταν υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ παραιτήθηκε, σήμερα Παρασκευή, μετά από ανεξάρτητη έρευνα που είχε ξεκινήσει μετά από οκτώ επίσημες καταγγελίες συνεργατών του και υπαλλήλων για εκφοβιστική συμπεριφορά την περίοδο που υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών και υπεύθυνος για το Brexit.

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Ράαμπ αναφέρει ότι η έρευνα εναντίον του έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, αλλά ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση.

«Ζήτησα να διεξαχθεί έρευνα και υποσχέθηκα να παραιτηθώ, εάν αυτή διαπίστωνε οποιοδήποτε περιστατικό εκφοβισμού. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κρατήσω τον λόγο μου», είπε ο Ράαμπ.

Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραπονέθηκε ότι οι υπάλληλοι διέρρευσαν λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του στα μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Θέτοντας τόσο χαμηλά το όριο για τον εκφοβισμό, αυτή η έρευνα έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Θα ενθαρρύνει ψευδείς καταγγελίες κατά υπουργών και θα έχει μεγάλες συνέπειες σε όσους προωθούν την αλλαγή εκ μέρους της κυβέρνησής σας – και τελικά στον βρετανικό λαό».

Στην επιστολή της παραίτησής του παρότι δηλώνει ότι νοιώθει υποχρεωμένος να αποδεχθεί το πόρισμα της έρευνας, επιμένει ότι απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του εκτός από δύο.

Πρόκειται για την τρίτη παραίτηση υπουργού από τότε που ο Ρίσι Σούνακ εισήλθε στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Οκτώβριο, υποσχόμενος μια κυβέρνηση ακεραιότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα