ΑΘΗΝΑ
13:37
|
08.05.2024
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο, Σάββατο, με τη συναυλία της φιλαρμονικής του δήμου Ρόδου στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, με ελεύθερη είσοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινά από αύριο 22 Απριλίου το εαρινό και θερινό πρόγραμμα εκθέσεων και εκδηλώσεων του Νεστοριδείου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου Ρόδου.

Φωτογραφία

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Μουσείου, Σέργιος Αϊβάζης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες αναβάθμισης του Μουσείου που το 2024 συμπληρώνει 60 χρόνια από την λειτουργία του. Επισήμανε την μεγάλη επιτυχία που σημειώνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 4.000 μαθητές διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης του νησιού.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες αναβάθμισης του σπουδαίου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης όχι μόνον για τα δεδομένα της Ρόδου αλλά και της υπόλοιπης χώρας,ο Αϊβάζης τόνισε πως επιδιώκεται ο εμπλουτισμός των συλλογών με το βλέμμα στραμμένο στην επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση του Μουσείου το 1964. Με αυτή την αφορμή σχεδιάστηκε πλήθος εκδηλώσεων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι φτιάχνεται το ιστορικό κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης στην πλατεία Σύμης, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, διατηρώντας διαρκή επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, Στέφανο Δράκο, που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε προβλέπει:

Απρίλιος

Αύριο, Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, στις 20.00 το βράδυ θα δοθεί η Πασχαλινή Συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Ρόδου στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, με ελεύθερη είσοδο.

Την Κυριακή, 30 Απριλίου 2023, το μουσείο θα φιλοξενήσει τη συνέντευξη Τύπου για τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Εκεί θα γίνει η παράδοση του υλικού του Μαραθωνίου και θα το επισκεφθούν όλοι οι αθλητές για να πάρουν το δελτίο πληροφοριών και την επίσημη μπλούζα του αγώνα.

Μάιος

• 2 Μαΐου: Μεταφορά της έκθεσης με τίτλο «Η Δύση συναντά την Ανατολή μέσα από την Κεραμική», στο κτήριο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης (Παλαιό Συσσίτιο) όπου θα παραμείνει μέχρι τον Οκτώβριο και στόχος είναι το Συσσίτιο να φιλοξενεί το χειμώνα εκθέσεις περιοδικές από ντόπιους και νέους καλλιτέχνες.

• 5 Μαΐου – 9 Μαΐου: σε συνεργασία με την ΑΝ.ΔΩ. και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου, θα φιλοξενήσει έκθεση φωτογραφίας από το 4ο ΓEΛ POΔOY.

• 6 Μαΐου: το πιανιστικό ντούο Ζάλα και Βαλ Κράβος έρχεται στη Ρόδο για μια μοναδική συναυλία στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, με ελεύθερη είσοδο.

• 9 Μαΐου – 23 Μαΐου: Έκθεση φωτογραφίας MARABOU PROJECT, «Ιστοριογράφημα στο Αιγαίο». Πρόκειται για ένα φωτογραφικό και κινηματογραφικό ταξίδι αφηγήσεων και λαογραφίας μέσα από τον φακό του Κωνσταντίνου και Πέτρου Σοφικίτη. Είναι μία συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης.

Ιούνιος

• 1 Ιουνίου: μεταφορά στην Ιταλία των 5 (πέντε) έργων τέχνης του Afro Bassaldella που φιλοξενούνταν για καιρό στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με έναν ακόμα έναν πίνακα, τα οποία ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.

Τα έργα θα μεταφερθούν σε μία μεγάλη έκθεση που διοργανώνουν εδώ και καιρό σε συνεργασία με το ίδρυμα του Afro, με τίτλο “Afro e Piero della Francesca. La pittura murale dalla figurazione all’informale”, στην The Galleria Comunale d’Arte Contemporanea, Comune di Arezzo, Corso Italia.

• 5 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος: θα έρθουν 2 εκθέσεις αφιερωμένες στο Νικόλαο Μαγγίνα, τον προσωπικό φωτογράφο του Πατριάρχη και θα φιλοξενηθούν στον πρώτο όροφο του Νεστορίδειου Μελάθρου. Την επιμέλεια την έχει ο γνωστός φωτογράφος κ. Νίκος Κασέρης και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου και τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.

• Από 20 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου: συνεργασία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου με το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου προκειμένου να μεταφερθεί η έκθεση του Γιώργου Ζογγολόπουλου με τίτλο «Tα έργα ηχούν σαν μουσική», στο κτίριο της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Επίσης, με το πέρας της σχολικής περιόδου θα διοργανώσουν έκθεση με τις ζωγραφιές των παιδιών που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τέλος, και φέτος το καλοκαίρι, στην αυλή του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν δράσεις από μουσικές εκδηλώσεις, όπως και κινηματογραφικό αφιέρωμα, που θα διαρκέσει ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision 2024: Με παλαιστινιακή καφίγια ανέβηκε στη σκηνή Σουηδός καλλιτέχνης

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα