ΑΘΗΝΑ
03:45
|
22.09.2024
Αποχωρούν μεγάλες εταιρίες από την Συνομοσπονδία CBI μετά από ρεπορτάζ για βιασμούς και παρενοχλήσεις εργαζόμενων γυναικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριγμούς προκαλούν στη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) οι αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας The Guardian  για το βιασμό τουλάχιστον δύο γυναικών εργαζομένων από προϊσταμένους τους στη CBI και την «κουλτούρα» υποβάθμισης κρουσμάτων εργασιακής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη προκαλέσει μπαράζ αποχωρήσεων από τη CBI που εκπροσωπεί πάνω από 190.000 βρετανικές επιχειρήσεις, όπως το τεράστιο μονοπώλιο Unilever και οι εταιρίες NatWest, John Lewis, Virgin Media O2, οι ασφαλιστικές Aviva, Phoenix Group και Zurich Insurance Group, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT Group, και η εταιρεία παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών PwC, αναγκάζοντας παράλληλα την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να «παγώσει» τις σχέσεις μαζί της.

Μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της περασμένης βδομάδας για το βιασμό μίας υπαλλήλου της CBI  από διευθυντικό στέλεχος σε άρτι το καλοκαίρι του 2019, σήμερα δημοσιεύτηκε νέο ρεπορτάζ που αναφέρεται στο διπλό βιασμό μίας άλλης εργαζόμενης από δύο διευθυντικά στελέχη ενώ εργαζόταν σε γραφείο της CBI στο εξωτερικό.

Στο ίδιο ρεπορτάζ η εφημερίδα επικαλείται άλλες πηγές που ανέφεραν την ύπαρξη και μίας τρίτης γυναίκας που είχε πέσει το 2018 θύμα στενής κρυφής παρακολούθησης τόσο διά ζώσης, όσο και διαδικτυακώς από στέλεχος του σωματείου, αλλά η διεύθυνση της CBI την απέτρεψε να καταγγείλει τον διώκτη της.

Η απολογία της CBI

Απόψε λίγο μετά τις 21.30 (ώρα Ελλάδας) η Συνομοσπονδία των Βρετανών Βιομηχάνων εξέδωσε ανακοίνωση που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Τουίτερ δηλώνοντας πως μοιράζεται τα συναισθήματα «σοκ και αποτροπιασμού» για γεγονότα που συνέβησαν στον οργανισμό κατά το παρελθόν. Εκφράζει «βαθιά λύπη» ιδιαίτερα προς τις γυναίκες που υπέστησαν «αυτές τις τρομερές εμπειρίες» επισημαίνοντας πως άκουσε καθαρά «την απαίτηση για βαθιές αλλαγές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα