ΑΘΗΝΑ
18:23
|
28.09.2024
Το Βερολίνο ακολουθεί μια πορεία για να καταστρέψει όλο το φάσμα των σχέσεων Ρωσίας-Γερμανίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να απελάσουν μαζικά Ρώσους διπλωμάτες, και έτσι το Βερολίνο ακολουθεί μια πορεία για να καταστρέψει όλο το φάσμα των σχέσεων Ρωσίας-Γερμανίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο TASS το Σάββατο.

«Οι αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποφάσισαν άλλη μια μαζική απέλαση μελών των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στη Γερμανία. Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις ενέργειες του Βερολίνου, το οποίο συνεχίζει να καταστρέφει επιδεικτικά ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων Ρωσίας-Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών τους διαστάσεων», επεσήμανε το υπουργείο.

Η Ρωσία θα «καθρεφτίσει» τη μαζική απέλαση των διπλωματών της από το Βερολίνο. «Ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες του Βερολίνου, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να αντικατοπτρίσει την απόφαση και να απελάσει Γερμανούς διπλωμάτες από τη Ρωσία, καθώς και να περιορίσει σημαντικά τον μέγιστο αριθμό υπαλλήλων των γερμανικών διπλωματικών αποστολών στη χώρα μας. Στις 5 Απριλίου 2023, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε επίσημα τον Γερμανό πρέσβη στη Ρωσία Γκέζα Αντρέας βον Γκέιρ για αυτή την απόφαση», επεσήμανε το υπουργείο.

«Είναι ενδεικτικό ότι η γερμανική πλευρά, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της για απροθυμία να δημοσιοποιήσει την ιστορία, τις παραβίασε κάνοντας τακτικά χρήση εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης για την οργάνωση ζητημάτων «ελεγχόμενων διαρροών και πληροφοριών» για την πλοκή της», ανέφερε το υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα