ΑΘΗΝΑ
21:39
|
27.04.2024
Δήλωσεις Δένδια για τις κυβερνητικές ενέργειες με σκοπό τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων στο Σουδάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απαρίθμηση των ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την προστασία των πολιτών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Σουδάν προχώρησε την Κυριακή ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, ανακοινώνοντας την πρωθυπουργική απόφαση για μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, στην Αίγυπτο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, η κυβέρνηση έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα αυτή» υποστήριξε ο Ν. Δένδιας παρουσιάζοντας αναλυτικά τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών από την έναρξη των εχθροπραξιών.

«Επαναλαμβάνω, κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Σουδάν. Η κυβέρνηση παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους της προς αυτόν τον σκοπό» κατέληξε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως στους Έλληνες πολίτες προς απομάκρυνση από το σουδανικό έδαφος έχουν συμπεριληφθεί και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα